Νέες «διαρροές» της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποκαλύπτουν τη διάδοχο της Lamborghini Gallardo, η οποία θα ονομάζεται Huracan LP 610-4 και θα φέρει V10 5,2 λτ. κινητήρα 610 ίππων.

Ξένα ειδησεογραφικά διέρρευσαν αρκετές επίσημες φωτογραφίες από τη νέα Lamborghini Huracan LP 610-4, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα αφαιρέθηκαν για να κρατήσουν λίγο ακόμα την αγωνία του κοινού ψηλά. Από την άλλη, ήταν αρκετές οι ιστοσελίδες που κράτησαν τις εν λόγω φωτογραφίες και αναδημοσιεύονται αποκαλύπτοντας τα «κάλλη» του ιταλικού supercar.

Να θυμίσουμε, το όνομα Huracan προέρχεται και από τη διάλεκτο των Μάγια, όπου συμβόλιζε τη θεότητα των τυφώνων, ανεμοστρόβιλων και της φωτιάς. Και πώς να μην είναι κάτι τέτοιο η νέα Lamborghini, αφού θα εφοδιάζεται με έναν V10 κινητήρα 5,2 λτ. που θα αποδίδει 610 ίππους και σχεδόν 575 Nm ροπής, προκειμένου να πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,2 δλ… Παράλληλα, η μετάδοση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου, με διπλό συμπλέκτη. 

Όσον αφορά το σχεδιασμό του νέου supercar, από τις εικόνες, βλέπουμε ότι έχει εγκαταλείψει ορισμένες από τις «γωνίες» της απερχόμενης Gallardo για ένα πιο επιθετικό στιλ με επιμηκυμένους προβολείς. Ενδεικτικό είναι ότι τα μαρσπιέ κι οι πλευρικοί αεραγωγοί είναι ιδιαίτερα «απειλητικοί», σε συνδυασμό με το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ.

Επιπλέον, φήμες θέλουν η νέα Huracan να πατά στη 2ης γενιάς πλατφόρμα του Audi R8, ενώ λόγω της εκτεταμένης χρήσης ανθρακονήματος θα είναι ιδιαίτερα ελαφριά, μην ξεπερνώντας τα 1.500 κιλά.

Τέλος, ο διευθυντής πωλήσεων της Lamborghini, Fintan Knight, είχε δηλώσει παλιότερα ότι η διάδοχος της Gallardo μπορεί αργότερα να λανσαριστεί και με μια πισωκίνητη έκδοση, όμως σίγουρα δεν είναι στα πλάνα της φίρμας το χειροκίνητο κιβώτιο ή κάποια υβριδική version.