Όπως ξεκίνησε ο περασμένος Νοέμβριος, έτσι και ολοκληρώθηκε ο χειμώνας δοκιμών για τον Valentino Rossi.

Ο Ιταλός από την πρώτη στιγμή που οδήγησε την Desmosedici εντόπισε τα προβλήματά της και με τη σκληρή δουλειά κατάφερε να εξομαλύνει λίγο την κατάσταση. Παρόλα αυτά, ο τραυματισμός του στον ώμο και ο περιορισμένος χρόνος δοκιμών δεν του επέτρεψε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και πλέον οδεύει προς τον πρώτο αγώνα της χρονιάς γεμάτος προβληματισμό.

Ο Rossi διαπίστωσε – όπως και όλοι οι αναβάτες στο grid – πως η Honda έχει το πλεονέκτημα αυτήν τη στιγμή και ουσιαστικά βρίσκεται στο δικό της κόσμο. «Για μένα η Honda τώρα είναι από άλλο πλανήτη. Είναι ταχύτεροι από όλους. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να γνωρίζω. Ελπίζω να μείνω μαζί με το δεύτερο group», είπε ο Rossi.

Για τη δεύτερη ημέρα στο Κατάρ ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε: «Θα έλεγα ότι σήμερα ήταν μεγάλη η πρόκληση: οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και είχα ακόμα μια πτώση όταν πάτησα την άσπρη γραμμή. Ευτυχώς, απλά έπεσα στο έδαφος και δεν ήταν κάτι σημαντικό. Το βασικό πρόβλημα ήταν πως έγινε μιάμιση ώρα πριν το τέλος και δεν μπορούσα να πιέσω περισσότερο. Είναι κρίμα, διότι μόλις είχα κάνει τον ταχύτερο γύρο μου και ίσως να ήμουν σε θέση να βελτιώσω ακόμα περισσότερο το χρόνο μου. Η πτώση ήταν μικρή διότι πάτησα την άσπρη γραμμή. Έχασα το μπροστινό και όταν επέστρεψα στην πίστα έγραψα τον ταχύτερο χρόνο μου. Αλλά από εκείνη τη στιγμή και έπειτα έχασα όλη τη δύναμή μου και ο ώμος μου δημιούργησε πρόβλημα. Όταν οι υπόλοιποι πίεσαν στο τέλος με το μαλακό ελαστικό, είχα ξεμείνει από δυνάμεις. Επίσης δεν δοκιμάσαμε τα μαλακά ελαστικά διότι δεν είχα αρκετή δύναμη να φρενάρω πιο αργά. Άρχισα προσομοίωση αγώνα, αλλά σταμάτησα διότι έχανα ένα δέκατο σε κάθε γύρο.

Θα έλεγα ότι δεν είμαστε τόσο πίσω όσο φαίνεται. Έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά να κάνουμε τόσο στη μοτοσικλέτα όσο και στην οδήγησή μου, διότι ο ώμος μου δεν είναι ακόμα σε θέση να ανταπεξέλθει σε τόσο έντονες δοκιμές. Θα κάνω μερικές ασκήσεις τις επόμενες ημέρες και λίγο μασάζ και θα δούμε. Σε αυτόν τον τομέα είμαστε αρκετά πίσω και δυστυχώς αυτό το πρόβλημα μεγαλώνει διότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ στη μοτοσικλέτα για να βελτιωθεί. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να δουλέψουμε στον ώμο ώστε να έχει την κατάλληλη δύναμη. Έκανα 100 γύρους σε 2 ημέρες, έτσι το πρόγραμμα του αγώνα θα είναι πιο εύκολο διότι θα έχει λιγότερη δουλειά».

Οι δυνατότητες της μοτοσικλέτας είναι ικανοποιητικές σύμφωνα με τον Rossi, αρκεί να μπορεί να την οδηγήσει όπως εκείνος μπορεί. «Για να καταλάβουμε τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας θα πρέπει να κοιτάξουμε τον Randy, ο οποίος έκανε 1:56.4, έτσι οι δυνατότητες είναι μεγαλύτερες από αυτά που έχουμε κάνει εμείς. Η δουλειά είναι ήδη δύσκολη και ο ώμος μου την κάνει ακόμα πιο δύσκολη».

Την Πέμπτη αρχίζει και πάλι η δουλειά για τον Ιταλό και την Ducati, αυτήν τη φορά σε επίσημο αγωνιστικό τριήμερο.