Ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του Vezel για την αγορά της Ιαπωνίας, η Honda παρουσίασε και την sport παραλλαγή του νέου της μοντέλου. Έχει δεχτεί τη φροντίδα της Mugen, η οποία είναι υπεύθυνη για τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Honda, ενώ βελτιώνει και μοντέλα για την αγορά της Ιαπωνίας. Κάτι δηλαδή σαν τη Nismo της Nissan. Το Vezel Mugen ξεχωρίζει από τη διαφορετική μάσκα, τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, τους μεγαλύτερους τροχούς, την πίσω αεροτομή και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Το Vezel έχει μήκος 4,29 m, πλάτος 1,77 m και χώρο αποσκευών που ξεπερνά τα 400 lt., μεγαλύτερο από το μέσο όρο της κατηγορίας. Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, το μικρό SUV της Honda θα αφιχθεί στην Ευρώπη το 2015. Ως πιθανότερη επιλογή για το όνομά του φαντάζει το CR-U, με τα δύο πρώτα γράμματα να τονίζουν τη συγγένεια με το CR-V και το τελευταίο να υπενθυμίζει τον αστικό χαρακτήρα του οχήματος (urban).

Θα ποντάραμε στο ότι η Honda θα εισάγει στη γηραιά ήπειρο και τη sport έκδοση του μικρού SUV. Κινητήρας θα είναι ο νέος 1.5 turbo που εξελίσσει αυτή την περίοδο η εταιρεία. Θα αποδίδει 204 PS και 26,5 kgm, ενώ θα συνδυάζεται με κιβώτιο CVT. Θα αποτελέσει άρα έναν αντίπαλο για το Juke Nismo της Nissan. Αν και στην Ιαπωνία, το Vezel είναι διαθέσιμο προαιρετικά και με σύστημα 4×4, στην Ευρώπη ίσως δούμε μόνο το προσθιοκίνητο μοντέλο, καθώς το ενδιαφέρον για μικρά τετρακίνητα SUV είναι από μικρό έως ελάχιστο.

TAGS