Παραμένει κρίσιμη κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ την ίδια ώρα που συγκλονίζει το πρωτοσέλιδο της Equipe με τίτλο «Μην μας εγκαταλείπεις».

Ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις το μεσημέρι της Κυριακής.  Αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος δήλωσε στη γερμανική «Bild» πως «το κράνος έσπασε μετά τη σύγκρουση! Οταν φτάσαμε στο σημείο είδαμε το κράνος να έχει καταστραφεί και τον Σουμάχερ να έχει χάσει πολύ αίμα»

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Telegraph η θεραπεία του Σουμάχερ για τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έχει εισέλθει σε μια «αποφασιστική» περίοδο 48 ωρών που θα καθορίσει εάν επιζήσει. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του πάνω σε ένα βράχο, ενώ έκανε σκι εκτός πίστας, θα είχε πεθάνει αν δεν φορούσε κράνος λένε οι θεράποντες γιατροί του. Σύμφωνα με την έκθεση των γιατρών το χτύπημα ήταν τόσο σοβαρό ώστε το κράνος του βρέθηκε ραγισμένο.

Οι γιατροί έχουν αρνηθεί να κάνουν προβλέψεις για το αν θα επιβιώσει ο πρωταθλητής ή αν έχει υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, και τονίζουν ότι η θεραπεία του γίνεται «ώρα με την ώρα». Πάντως κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τον βοηθήσουν. Στο πλευρό του είναι πάντα η σύζυγος του Κορίνα και τα παιδιά τους, ενώ αναμένεται κατά τις 12.00 νέα επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση του...

Πάντως παρότι είναι κρίσιμες αυτές οι ώρες, είναι πιθανό να μείνει πολλές ημέρες σε τεχνητό κώμα, για να καταπολεμηθεί το αιμάτωμα στον εγκέφαλο...