Ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει μάχη για τη ζωή και ο δημοσιογράφος Κάι Εμπελ αποκάλυψε την προφητική δήλωση του Γερμανού πιλότου πριν πάει στις Αλπεις.

O δημοσιογράφος Κάι Έμπελ πήρε την τελευταία συνέντευξη του Μίχαελ Σουμάχερ λίγες μέρες πριν το ατύχημα του και αποκάλυψε στην Bild την προφητική δήλωση του Γερμανού: «Μιλήσαμε στις 17 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν πάει στις γαλλικές Άλπεις για διακοπές με την οικογένειά του. Ήταν πολύ χαρούμενος και ανυπομονούσε γι’ αυτό» και ανέφερε τη συζήτηση που είχε με τον «Σούμι».

Σε ερώτηση αν είναι εθισμένος στην αδρεναλίνη και την ταχύτητα: «Όχι, δεν νομίζω πως ήταν κάτι τέτοιο και δεν ήθελε να τον βλέπουν έτσι.

Ήξερε τα όριά του, είτε οδηγούσε είτε έκανε σκι. Απλώς τα όριά του ήταν διαφορετικά από ενός απλού ανθρώπου. Όπως κάθε πιλότος της Formula 1, είχε διαφορετική σχέση με την ταχύτητα. Μου είπε πως ποτέ δεν βγαίνει από τα όριά του.

Κάποτε μου είχε πει πως πιστεύει στη μοίρα. "Δεν μπορώ να μην κάνω κάποια πράγματα από το φόβο πως μπορεί να πάθω κάτι. Αν κάτι μου συμβεί, τότε ίσως είναι γραφτό μου", μου είχε πει», τόνισε.