Την 4η μέρα του Rally Dakar 2014 ταχύτερος ήταν ο Juan Pedrero με τη Sherco! Παράλληλα, ένα ηλεκτρικό πρόβλημα φόρτωσε 40 λεπτά καθυστέρησης τον Despres!

Ο περυσινός πρωταθλητής Despres, που πριν την ατυχία του ήταν πρώτος στη γενική, δήλωσε μετά τον τερματισμό:

«Mόλις 12 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό έσπασε η βάση του Iritrack (GPS) και έκανε ζημιά στα καλώδια. Η μοτοσικλέτα έσβησε και δούλεψα πολλή ώρα μέχρι να εντοπίσω το πρόβλημα, ένα βραχυκύκλωμα. Δείχνω απογοητευμένος; Δεν είμαι. Μόλις τελειώσαμε την τέταρτη από τις 13 ημέρες του Rally. Την ημέρα που θα τα παρατήσω, θα πρέπει να πάρω τα μπογαλάκια μου και να πάω σπίτι μου. Σίγουρα, η σημερινή μέρα με έριξε πίσω στην γενική κατάταξη, αλλά λατρεύω αυτό τον αγώνα, και ξέρω πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, μέχρι να δούμε τον τερματισμό. Θα μπορούσα να τα είχα παρατήσει σήμερα, αλλά είμαι ακόμα εδώ. Η μοτοσικλέτα της Yamaha δουλεύει ρολόι, και εγώ είμαι σε τέλεια φόρμα.»

Στην αρχή της τέταρτης ημέρας, στη διαδρομή San Juan-Chilecito, ο Χιλιανός «Chaleco» Lopez με ΚΤΜ ήταν εκείνος που προηγήθηκε, και παρόλο που δεν κατάφερε να κάνει τελικά τον ταχύτερο χρόνο στο τέλος της ημέρας καθώς βρέθηκε δεύτερος, ανέβηκε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Ένα λάθος στην πλοήγηση κόστισε πολύτιμα λεπτά στον αναβάτη της Honda Joan Barreda, που τελικά τερμάτισε έκτος, και διατήρησε την πρωτιά στη γενική για 3 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Ο δεύτερος στη γενική κατάταξη Marc Coma με ΚΤΜ, έκανε μεγάλη εμφάνιση, τερματίζοντας τελικά τρίτος την τέταρτη ημέρα. Μεγάλη ήταν η απογοήτευση για τον Βρετανό αναβάτη του HRC, Sam Sunderland, ο οποίος εγκατέλειψε τον αγώνα, όταν έσπασε ο κινητήρας της μοτοσικλέτας του. 

Η απίστευτη Laia Sanz συνέχισε τις δυνατές εμφανίσεις, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 20η θέση, και ανεβαίνοντας έτσι στην 18η θέση της γενικής κατάταξης! Φανταστείτε πως βρίσκεται μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Rally Paulo Goncalves, που ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για το Dakar!

Στα ATV, η πρωτιά πήγε στον Casale με Yamaha, που μαζί με την δυστοκία του Sonik που φορτώθηκε με αρκετά λεπτά αργοπορίας, του απέφεραν την πρωτιά και στη γενική κατάταξη. Ο Sonic -κι αυτός με Yamaha- είναι δεύτερος, και τρίτος είναι ο Husseini με Honda.