Η Opel «προικίζει» το compact πολυμορφικό της μοντέλο όχι μόνο με φρέσκια εμφάνιση, αλλά επίσης με νέο πετρελαιοκινητήρα και το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Το νέο Meriva θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιανουαρίου στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών και σχεδόν αμέσως μετά θα αρχίσει το λανσάρισμά του στις αγορές της Ευρώπης, περιλαμβανομένης και της δικής μας.

Η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα του Meriva θυμίζουν αρκετά το ανανεωμένο Insignia, τηρώντας τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Opel. Τα εμπρός φώτα ημέρας αλλά και τα πίσω είναι πλέον τεχνολογίας LED. Την εμφάνισή του κάνει και το IntelliLink, με όλες τις πληροφορίες των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να απεικονίζονται στη μεγάλη οθόνη διαμέτρου 7 ιντσών. Πάντως οι πολλοί διακόπτες στην κεντρική κονσόλα παραμένουν, σε αντίθεση με το Insignia όπου έγινε… αποσυμφόρηση.

Η γκάμα των κινητήρων καλωσορίζει τον 1.6 CDTI, τον 4κύλινδρο diesel που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Zafira Tourer και θα αντικαταστήσει σταδιακά τους παλαιότερης τεχνολογίας 1.7 και 1.3. Αποδίδει 136 PS και 32,6 kgm ροπής στις 2.000 rpm και βοηθά το πολυμορφικό της Opel να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 9,1 σec. Στο ανανεωμένο Opel Meriva καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,4 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 116 g. CO2 ανά km. Επίσης, ο 1.4 βενζίνης με τα 120 και 140 PS συνδυάζεται πλέον και με εξελιγμένο αυτόματο 6άρι κιβώτιο.

Σε λίγες μέρες θα δοκιμάσουμε στη Γερμανία το ανανεωμένο Meriva, τόσο με το νέο 1.6 diesel όσο και με τον 1.4 turbo βενζίνης σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο και θα επανέλθουμε με τις πρώτες εντυπώσεις μας.

TAGS