Την 5η ημέρα του Rally Dakar 2014, ο Marc Coma έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Ξεκινώντας 3 λεπτά πίσω από τον Barreda, τερμάτισε 41 λεπτά μπροστά, και τέθηκε πρώτος γενικής!

Μαζί με τον θρίαμβο του Coma, το έτερο σημαντικό γεγονός που σημάδεψε την πέμπτη ημέρα του αγώνα, στην διαδρομή Chilecito-Tucuman, ήταν η δραματική εγκατάλειψη του Paulo Goncalves, όταν η μοτοσικλέτα του πήρε φωτιά.

Μετά από αρκετές ημέρες στη σκιά του «Bang-Bang »Barreda της Honda, ο Marc Coma με την ΚΤΜ είχε μια τέλεια μέρα, καθώς α) απέφυγε τα εμπόδια και τις αναποδιές που έριξαν τους ανταγωνιστές του πίσω, και β) κατάφερε να διορθώσει γρήγορα μια διαρροή που είχε στο ρεζερβουάρ. Παράλληλα, είχε και την τύχη με το μέρος του, καθώς λίγο μετά την διόρθωση της διαρροής στο ρεζερβουάρ του, οι οργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν το δεύτερο μέρος της ειδικής, λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που απειλούσαν την ασφάλεια των αναβατών. 

Δυσκολίες όμως είχε και ο περυσινός πρωταθλητής Cyril Despres, που έκανε λάθη στην πλοήγηση, και αντιμετώπισε πρόβλημα υπερθέρμανσης στον κινητήρα της Yamaha του, τερματίζοντας στην πολύ κακή 33η θέση! Ο Olivier Pain που τρέχει επίσης με Yamaha είχε καλύτερο (αν και όχι καλό) τερματισμό, στην 22η θέση, και τώρα βρίσκεται στην 7η θέση της γενικής, με τον Despres πιο πίσω στη 12η, 2 ώρες και 23 λεπτά πίσω από τον Coma!

Πολύ καλά τα πήγαν ο Viladoms (2ος) με ΚΤΜ, και ο Rodriguez (3ος) με Honda. Η Laia Sanz δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά την πέμπτη ημέρα. Ενώ στην αρχή το επίσημο site την έδειχνε 16η γενικής(!), κατόπιν οι διοργανωτές της έδωσαν ποινή (UPD: ο λόγος ήταν επειδή δεν πέρασε από ένα σημείο ελέγχου), γεγονός που την έριξε στην 39η θέση της πέμπτης ημέρας, και στην 22η θέση της γενικής κατάταξης.

Στα ATV δεν είχαμε μεγάλες αλλαγές στην κατάταξη, με τον Ignacio Casale να παραμένει ηγέτης στην γενική, με τον Sergio Lafuente να τον πλησιάζει, αφού κέρδισε την πέμπτη ημέρα.