Η Mazda φέρεται να σχεδιάζει τη νέα γενιά του RΧ-7 για το 2016, ενώ -σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες- θα το εφοδιάσει και με έναν νέο περιστροφικό κινητήρα (Wankel) 1,2 λτ. απόδοσης 250+ ίππων.

Η Mazda πριν λίγο καιρό, δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου Masa-michi Kogai, είχε δηλώσει ότι δεν θα μπορούσε σύντομα για εμπορικούς λόγους να λανσάρει εκ νέου τους περίφημους, περιστροφικούς κινητήρες (Wankel), καθώς θα πρέπει να γίνουν διάφορες παρεμβάσεις, ώστε να πληρούν τις νέες προδιαγραφές κατανάλωσης και εκπομπών CO2. Τώρα λοιπόν -σύμφωνα με έγκυρες, πλην όμως ανεπίσημες πληροφορίες- η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει τη νέα γενιά του RX-7, την οποία θα τροφοδοτήσει και με έναν νέο περιστροφικό κινητήρα, κατά πάσα πιθανότητα ατμοσφαιρικό.

Αναλυτικότερα, το νέο RX-7 αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2016 το αργότερο, ενώ θα πατά σε μια νέα πλατφόρμα –πιθανότατα του καινούργιου MX-5- όπως επίσης από το τελευταίο θα «δανειστεί» και σχεδιαστικά στοιχεία.

Όσον αφορά τον κινητήρα του, αυτός προβλέπεται να είναι ένας Wankel 1,2 λτ. με απόδοση 250 και πλέον ίππους, αλλά κάτω από 300, καθώς υπάρχει πλάνο να κυκλοφορήσει και το νέο RX-8, το οποίο θα λανσαριστεί το 2018 και θα αποδίδει περί τα 300 «άλογα».

TAGS