Στην έβδομη μέρα του Rally Dakar 2014, πρώτη μέρα στη Βολιβία, o Joan Barreda της Honda πήρε την τρίτη του νίκη για φέτος, όμως ο Coma της ΚΤΜ παρέμεινε πρώτος στη γενική κατάταξη.

Η έβδομη ειδική Salta-Uyuni, μετά την ημέρα ξεκούρασης, έλαβε μέρος στη Βολιβία, σε μέσο υψόμετρο… 3.700 μέτρων. Οι διοργανωτές μάλιστα αποφάσισαν να την περικόψουν αρκετά (από 401 σε 104 χιλιόμετρα) λόγω της έντονης βροχής που είχε πέσει την προηγούμενη μέρα.

Επανεμφάνιση στην κορυφή των ειδικών έκανε ο Cyril Despres της Yamaha, αφού τερμάτισε 3ος, 5 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα πίσω από τον Barreda, κι ανέβηκε έτσι στην 10η θέση της γενικής. Τέταρτος ήταν ο Pedrero της Sherco, που ανέβηκε στην 31η θέση. Ο ομόσταυλος του, Alain Duclos, που είχε πάρει τη νίκη στην 6η ειδική, δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά την 7η μέρα, αφού τερμάτισε μόλις 21ος, έχασε πολύ χρόνο, και έπεσε από την 3η στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Στην 3η θέση, τον Γάλλο αντικατέστησε ο Jordi Viladoms της ΚΤΜ, αφήνοντας πίσω του τον Duclos για 32 δευτερόλεπτα. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο τερματισμός στην 8η θέση του Πορτογάλου Mario Patrao με μοτοσικλέτα της Suzuki!

Η Laia Sanz συνεχίζει να συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων πάνω της, καθώς κατάφερε την καλύτερη επίδοση της, τερματίζοντας 12η στην 7η ειδική, και είναι πλέον 19η στη γενική του αγώνα! Μια και μιλάμε για γυναίκες (που σπανίζουν στο Dakar), να σας πούμε πως η γνωστή και ως Rally Princess, Annie Seel, που φέτος έτρεχε ως συνεπιβάτης σε SSV, δυστυχώς εγκατέλειψε τον αγώνα. H Camelia Liparoti συνεχίζει τον αγώνα, και βρίσκεται 16η στα ATV.