Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει στη Μελβούρνη με το Grand Prix Αυστραλίας, έναν αγώνα που αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα.

Οι διοργανωτές του έχουν αρκετές φορές δηλώσει ότι όχι μόνο δεν έχουν κέρδος από αυτόν τον αγώνα αλλά σοβαρές ζημιές και προτίθενται όταν τελειώσει το τρέχον συμβόλαιο το 2015 να μην το ανανεώσουν.

Είναι βέβαιο ότι οι διοργανωτές έχουν πιέσει τον Bernie Ecclestone να τους κάνει καλύτερη τιμή αλλά ο Βρετανός έχει εμφανιστεί ανένδοτος. Η στάση του δεν έχει αλλάξει, αλλά στις τελευταίες του δηλώσεις προτού κλείσει την πόρτα στο πρόσωπο των Αυστραλών είπε πόσο σημαντικό θεωρεί τον αγώνα:

«Η Αυστραλία είναι για εμάς το ίδιο σημαντική με το Μονακό. Είναι κομμάτι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος πάρα πολύ καιρό και απεχθανόμαστε τη σκέψη ότι μπορεί να τη χάσουμε. Στην περίπτωση της Μελβούρνης, αν θεωρούν το προϊόν πολύ ακριβό το καταλαβαίνουμε, και όταν το συμβόλαιο ολοκληρωθεί δεν είναι ανάγκη να το ανανεώσουμε. Δεν θα αναγκάσουμε κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει ή που θεωρεί υπερβολικά ακριβό. Έχουμε τεράστια τηλεθέαση και αν αυτό δεν είναι σημαντικό για αυτούς, ας μην το αγοράσουν», είπε ο Ecclestone στο Reuters.