Η Toyota παρουσίασε στο Ντιτρόιτ το νέο πρωτότυπο coupe της, με τις φήμες να αναφέρουν ότι το νέο FT-1 concept αποτελεί τον προάγγελο της νέας Supra.

Με την αποκάλυψη του νέου concept, η Toyota γιορτάζει την 40η επέτειο της σχεδιαστικής ομάδας Calty, η οποία έχει σχεδιάσει πολλά σπορ μοντέλα για την ιαπωνική μάρκα. Πιο συγκεκριμένα, το νέο concept είναι μια μείξη στοιχείων από ήδη επιτυχημένα σχεδιαστικά μοντέλα, όπως το GT86, αλλά και άλλα πρωτότυπα, όπως το Lexus LF-LC, που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Επίσης, το όνομά του -όπως ανακοινώθηκε- είναι το FT-1, που αποτυπώνει το σχεδιαστικό μέλλον των Ιαπώνων ( Future Toyota 1).

Το νέο σπορ μοντέλο λοιπόν διαθέτει ένα «μυώδες» αμάξωμα με έντονα επιθετικά χαρακτηριστικά, όπως τα μακρόστενα φώτα μπροστά με ενσωματωμένα LED, το «ρύγχος» της μπροστινής μάσκας που κατεβαίνει μέχρι χαμηλά και οι πλαϊνοί αεραγωγοί τοποθετημένοι μπροστά από τους θόλους των πίσω τροχών. Επίσης, εντυπωσιάζουν οι δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης, που είναι τοποθετημένες στα δύο άκρα του πίσω προφυλακτήρα.

Όσον αφορά το εσωτερικό του μοντέλου, κυριαρχεί ο μινιμαλισμός σε όλα τα επίπεδα, καθώς απουσιάζουν τα περιττά buttons που αποσυντονίζουν τον οδηγό, ενώ ξεχωρίζει το σύστημα heads-up display, που «απεικονίζει» στο μπροστινό παρμπρίζ όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Ως προς τα μηχανικά μέρη, η Toyota τηρεί άκρα μυστικότητα, δηλώνοντας μόνο ότι το νέο FT-1 «αντιπροσωπεύει την ιδανική ισορροπία μεταξύ εμπρόσθιας τοποθετημένης μηχανής και πισωκίνητης ώθησης με τη συνδρομή της προηγμένης τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας της F1».

Τέλος, οι φήμες αναφέρουν ότι το νέο FT-1 concept αποτελεί τον προάγγελο της νέας Supra, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το εν λόγω πρωτότυπο θα είναι διαθέσιμο… και εικονικά στο νέο videogame Gran Turismo 6.

TAGS