Σε ανανέωση των δημοφιλών scooter της προχώρησε η Honda για το 2014, καθιστώντας τα πρακτικότερα, περισσότερο άνετα, αλλά και ακόμη πιο οικονομικά. 

Ο πρώτος τομέας είναι αυτός της αισθητικής. Και οι δύο εκδόσεις του PCX διαθέτουν ανανεωμένο κοστούμι, το οποίο τα καθιστά ελάχιστα πιο επιθετικά στο σχεδιασμό τους. Επιπλέον, όλα τα φωτιστικά σώματα είναι πλέον τύπου LED. Παράλληλα με την αισθητική, βελτιώθηκε και η πρακτικότητα, καθώς τα PCX απέκτησαν αλάρμ, ρολόι στον πίνακα οργάνων και παροχή ρεύματος 12V. Τέλος, το ντουλαπάκι στην ποδιά αύξησε την χωρητικότητά του, ενώ η σέλα διαθέτει αμορτισέρ που την κρατά ανοιχτή.

Στον τομέα της άνεσης, από την άλλη, είχαμε μια μικρή, αλλά ουσιαστική αλλαγή. Η μικρή στήριξη της μέσης του αναβάτη (η οποία προκαλούσε προβλήματα στην άνεση του συνεπιβάτη) αφαιρέθηκε.

Τέλος, ανανέωση στο PCX, η οποία δεν αφορά και στην οικονομία δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Οι μηχανικοί της Honda πέτυχαν ακόμη λιγότερες τριβές και ο κινητήρας έγινε πιο οικονομικός. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το αυξημένης χωρητικότητας ρεζερβουάρ (μεγάλωσε κατά 2,1 λίτρα και έχει πια χωρητικότητα 8 λίτρων), τα δύο PCX έχουν αυτονομία 375 και 350 χλμ. αντίστοιχα.

Τέλος, το σύστημα Idle Stop είναι σε θέση να «διαβάζει» την τάση της μπαταρίας και να σβήνει αυτόματα, όταν διαπιστώνει ότι αυτή είναι μειωμένη.

Τα δύο ανανεωμένα PCX, στα 125 και 150 κ.εκ., θα ξεκινήσουν να διατίθενται την άνοιξη του 2014, στα εξής χρώματα: λευκό, μαύρο, κόκκινο, γκρι, ασημί και καφέ.

TAGS