Η Infiniti σχεδιάζει να μεγαλώσει την γκάμα της με 5 νέα μοντέλα μέχρι το 2018, το νέο compact Q30, το Q60 coupe, το crossover QX70, ένα σπορτίφ πολυτελές σεντάν και ένα φουτουριστικό supercar.

Ο Johann de Nysschen, πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας premium μοντέλων -σε δηλώσεις του στο Ντιτρόιτ- τόνισε ότι η Infiniti έχει εκπονήσει σχέδια για πέντε νέα μοντέλα, που θα λανσαριστούν σταδιακά μέχρι το 2018. 

Ειδικότερα, ανέφερε ότι το νέο Q30 -που είναι ένα premium coupe σε hatchback… διαστάσεις και στοιχεία crossover- θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2015 στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, το νέο Q60 coupe θα είναι ένα μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται στο Q50, αλλά με πιο «στρογγυλεμένες γραμμές» για να αποκτήσει τον σπορ χαρακτήρα που απαιτείται, όπως επεσήμανε ο Nysschen.

Επιπλέον, το QX70 θα είναι ένα νέο πολυτελές crossover, το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον FX50.

Όσον αφορά το σπορτίφ σεντάν θα υιοθετήσει σχεδιαστικά στοιχεία από το Q50 Eau Rouge Concept με τις… αγωνιστικές διαθέσεις, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο θα διαθέτει πολυτέλεια και μοναδικές επιδόσεις, αφού η απόδοση του μηχανικού συνόλου θα φτάνει τους 500 –ίσως και περισσότερο- ίππους και τα 800 Nm ροπής.

Τέλος, το supercar της εταιρείας θα φέρει έναν φουτουριστικό σχεδιασμό και πολλά… άλογα, γεγονός που παραπέμπει στο Emerg-E concept, που είχε παρουσιαστεί παλιότερα και φαίνεται ότι πιθανότατα θα βγει και σε μοντέλο παραγωγής προς το 2018.