Όπως και στην πρώτη γενιά της αναβίωσης του Beetle έτσι και τώρα η VW θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη funky off-road εκδοχή του μοντέλου η οποία έκανε την πρεμιέρα της Σαλόνι του Ντιτρόιτ.

Μόνο που αυτή τη φορά η ενδιαφέρουσα υλοποίηση της ιδέας μιας crossover εκδοχής του σκαθαριού είναι πιο πιθανή από ποτέ μιας και η κατηγορία των μικρών crossover ακμάζει.

Το σκαθάρι λοιπόν «σκληραίνει» και αποκτά περιπετειώδη χαρακτήρα και εμφάνιση. Υπερυψωμένο αμάξωμα, νέοι προφυλακτήρες με προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και μεγάλες κυψελωτές εισαγωγές με φώτα ομίχλης LED, βράγχια αναπνοής του μοτέρ στο καπό, νέοι χρωμιωμένοι τροχοί 19 ιντσών, φουτουριστικά φωτιστικά σώματα πίσω και δύο αεροτομές με υποδοχές για πέδιλα του σκι συνθέτουν το σκηνικό του Beetle Dune Concept.

Και μέσα η εικόνα κινείται σε αντίστοιχους ρυθμούς με τη χειρολαβή στο ταμπλό, τα νέα γραφικά του πίνακα οργάνων, το νέο mode στην οθόνη αφής 7,7 ιντσών, τις νέες επενδύσεις στα καθίσματα και το σήμα της εν λόγω έκδοσης να σε «ανεβάζουν» σε off-road επίπεδα.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον γνωστό από την κορυφαία έκδοση 2λιτρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 210 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο DSG με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρόσθιους τροχούς.