Η Porsche έχει στα μακροπρόθεσμα σχέδιά της να λανσάρει ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από την κατηγορία της Panamera και ίσως παρουσιαστεί το 2016, για να «σταθεί απέναντι» στις E-Class & Σειρά 5. 

Όπως φαίνεται η πολυτελής φίρμα επαναφέρει πάλι το πρότζεκτ του «Pajun», το οποίο αποτελεί τη «μικρή» Panamera. Πρόσφατα όμως, δημοσιεύματα θέλουν τον επικεφαλής της Porsche, Matthias Muller, να θέλει στα σχέδιά του την κατασκευή ενός δυνατού ανταγωνιστή της BMW Σειρά 5 και της Mercedes E-Class. Ωστόσο, το νέο πρότζεκτ –αποκάλυψε- ότι είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί άμεσα, μιας και η Porsche έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη νέα Macan, αφού διπλασίασαν τη χωρητικότητα του εργοστασίου κατασκευής της και αναβάθμισαν τα τεχνολογικά συστήματα. 

Να θυμίσουμε ότι οι φήμες που είχαν δημοσιευτεί για τη «μικρή» Panamera το 2011 ανέφεραν ότι πιθανότατα η τιμή της θα φτάνει περίπου τα 60.000 ευρώ, ενώ η σχεδίασή της θα δανείζεται στοιχεία από τη μεγαλύτερή της «αδερφή» και η παρουσίαση του νέου μοντέλου θα γίνει μέσα στο 2016. Σε περίπτωση, που η Porsche δώσει το «πράσινο φως» για την κατασκευή του μοντέλου παραγωγής, το Pajun (χωρίς να είναι επίσημα το όνομά του ακόμα) θα βασίζεται στην αναμενόμενη πλατφόρμα, MSB, δανεισμένη από τον όμιλο της VW. Επίσης, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα βασίζεται και η επόμενη γενιά της Panamera, καθώς και οι μελλοντικές Bentley και το νέο Phaeton.