Τα αποκαλυπτήρια της μοτοσικλέτας για το 2014 πραγματοποίησε στη Τζακάρτα η Yamaha, με τους Χόρχε Λορένθο, Βαλεντίνο Ρόσι να έχουν υψηλές προσδοκίες. Η νέα μοτοσικλέτα της Yamaha είναι γεγονός, καθώς η ιαπωνική ομάδα πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα. Το παρών εκεί έδωσαν οι Χόρχε Λορένθο και Βαλεντίνο Ρόσι, με τους δύο αναβάτες να έχουν υψηλές προσδοκίες για τη νέα σεζόν.

Μάλιστα, ο Λορένθο διέψευσε τις φήμες περί συμφωνία με την Ducati για το 2015 και τόνισε πως θέλει να κλείσει την καριέρα του με τη Yamaha. Αρχικά, αναφέρθηκε στην τοποθεσία, όπου έγινε η παρουσίαση του νέου «όπλου» της ομάδας του.

«Είναι πάντα ωραίο να έρχεσαι σε μια ηλιόλουστη χώρα με χαρούμενος ανθρώπους, ειδικά στην Ινδονησία, μια χώρα που τρελαίνεται για το Moto GP. Και ο Βάλε και εγώ έχουμε πολλούς φαν. Όλοι μας αναγνωρίζουν στον δρόμο και μας δίνουν πολλή αγάπη, οπότε είναι καλό μέρος να προωθήσουμε τη Yamaha», είπε για να αναφερθεί και στις προσδοκίες του.

«Οι προσδοκίες μου γι' αυτή τη σεζόν είναι πολύ υψηλές. Αυτόν τον χειμώνα είχα μια εγχείρηση για να βγάλω τις μεταλλικές πλάκες απ' τον ώμο μου, γι' αυτό είμαι λιγό πιο ελαφρύς, αλλά επίσης λίγο πιο βαρύς μετά τα Χριστούγεννα! Προπονούμαι σκληρά για να χάσω κάποια κιλά και θα προσπαθήσω να ξεκινήσω καλά τη σεζόν, όπως πέρυσι και να είμαι κατευθείαν στο βάθρο.

Αυτό θα είναι σημαντικό για να πάρω βαθμούς και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Οι αντίπαλοί μας θα είναι δύσκολοι, όμως νομίζω ότι αν είμαστε βελτιωμένοι σε κάποιους τομείς, τότε θα έχουμε καλή ευκαιρία να κερδίσουμε ξανά τον τίτλο», πρόσθεσε. Τέλος, διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με την Ducati το 2015.

«Όταν είσαι γρήγορος και κερδίζεις αγώνες, όλες οι μεγάλες ομάδες σε θέλουν, αυτό είναι φυσιολογικό. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν αληθεύουν οι φήμες πως υπάρχει συμβόλαιο με άλλη ομάδα και θα ήθελα να ξεκινήσω διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν για το μέλλον μου με τη Yamaha. Το όνειρό μου είναι να τελειώσω την καριέρα μου ως αναβάτης της Yamaha. Αν η μοτοσικλέτα μας είναι ακόμα καλύτερη φέτος, τότε θα είναι πιο εύκολο!».

Ρόσι: «Πιο ανταγωνιστικός»

Από τη μεριά του, ο Ρόσι ελπίζει σε μια πιο ανταγωνιστική χρονιά. Αρχικά, αναφέρθηκε στα αποκαλυπτήρια. «Είναι πάντα ωραίο να έρχεσαι στην Ινδονησία. Οι άνθρωπόι είναι οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο, με πολύ πάθος για το Moto GP και τη Yamaha, ακόμα και δεν έχουν αγώνες στη χώρα τους.

Είχα την ευχαρίστηση και την τιμή να ξοδέψω μερικό χρόνο με τον κ. Τζόκο Γουϊντόντο, τον κυβερνήτη της Τζακάρτα, και δε θα μπορούσα να περιμένω καλύτερο καλωσόρισμα στην άφιξή μου στην Ινδονησία», σχολίασε ο «Γιατρός» για να μιλήσει και για τη νέα σεζόν. «Αυτή η σεζόν είναι πολύ σημαντική για μένα και το γεγονός ότι ξεκινάμε επίσημα τη σεζόν εδώ στην Τζακάρτα το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Δε θυμάμαι προηγούμενα αποκαλυπτήρια της Yamaha να έγιναν εκτός Ευρώπης, οπότε το σημερινό ιβέντ ήταν ιδιαίτερο για πολλούς λόγους. Αποκαλύψαμε τη νέα μοτοσικλέτα για το 2014, είναι πολύ ωραία, πολύ κομψή και έχει περισσότερο άσπρο από πέρυσι. Είναι περισσότερο στο στιλ της Yamaha και μου αρέσει πολύ», συμπλήρωσε.

Τέλος, έθεσε το στόχο του, που δεν είναι άλλος από την ανταγωνιστικότητα. «Οι προσδοκίες για την ερχόμενη σεζόν είναι πολύ υψηλές. Ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω και να τα πάω καλύτερα από πέρυσι, να είμαι πιο ανταγωνιστικός και να παλεύω για το βάθρο κάθε Σαββατοκύριακο.

Είμαι σίγουρος ότι η μοτοσικλέτα μας θα είναι ξανά πολύ ανταγωνιστική. Οι μηχανικοί την έχουν εξελίξει περισσότερο και περιμένω πολλά από τη νέα Μ1. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ακόμα καλύτερη κατά τη διάρκεια της σεζόν».