Η ΒΜW αποκάλυψε την ανανεωμένη Χ3, δεύτερης γενιάς, η οποία φέρει εξωτερικές αλλαγές, νέα εξοπλιστικά πακέτα και οικονομικότερη γκάμα κινητήρων.

Η ανανεωμένη BMW X3 ξεχωρίζει από τις μικρές στιλιστικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μιας και το γερμανικό μοντέλο ακολουθεί πιστά τη σχεδιαστική γλώσσα του μεγαλύτερου «αδερφού» της, Χ5. Εξωτερικά πλέον διακρίνεται από τους νέους προφυλακτήρες και τα νέα φωτιστικά (τα LED είναι στον προαιρετικό εξοπλισμό). Επίσης, επανασχεδιάστηκαν οι εξωτερικοί καθρέφτες, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στην παλέτα των εξωτερικών αποχρώσεων, καθώς και στα σχέδια των ζαντών. Η γερμανική φίρμα θα προσφέρει το ανανεωμένο μοντέλο της με δύο έξτρα σπορ προαιρετικά πακέτα, xLine και Μ Sport, τα οποία διαθέτουν αεροδυναμικά βοηθήματα και τροχούς από 18 έως και 20 ιντσών, ενώ στο δεύτερο πακέτο διατίθεται με σπορ καθίσματα και αναβαθμισμένη ανάρτηση.

Στο εσωτερικό της, οι αλλαγές είναι περιορισμένες, ωστόσο τα υλικά κατασκευής έχουν βελτιωθεί στην καμπίνα, ενώ –παράλληλα- έχει αναβαθμιστεί το infotainment και το σύστημα iDrive, το οποίο μπορεί να το ελέγχει ο οδηγός από το touchpad, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ανάμεσα στο κάθισμα του οδηγού και συνοδηγού. Ακόμα, η Χ3 facelift θα εξοπλίζεται και με το σύστημα «Smart Opener», το οποίο επιτρέπει με το «πέρασμα» του ποδιού κάτω από την 5η πόρτα, αυτή να ανοίγει αυτόματα.

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, η BMW εφοδίασε την ανανεωμένη X3 με έναν νέο 2λιτρο dieselοκινητήρα 190 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος επιτρέπει στην Χ3 xDrive20d να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 8,1 δλ. Το νέο μοτέρ έχει αναβαθμιστεί κατά 6 ίππους και 20 Nm ροπής σε σχέση με τον σημερινό 2λιτρο diesel κινητήρα. Επίσης, θα υπάρχει μία οικονομικότερη έκδοση, η sDrive18d, η οποία θα διαθέτει χαμηλής αντίστασης κύλισης ελαστικά, θα είναι αποκλειστικά πισωκίνητη, φέροντας έναν 2λιτρο diesel κινητήρα 150 ίππων και 360 Nm ροπής. Σύμφωνα με την BMW, η εν λόγω έκδοση καταναλώνει 5 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 131 γρ./χλμ. CO2. Επίσης, ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας της xDrive28i, αποδίδει 245 ίππους, ενώ στην περίπτωση της xDrive35i, τo 3λιτρο 6κύλινρο μοτέρ προσφέρει 313 ίππους. Τέλος, η ανανεωμένη BMW X3 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις τις στους επόμενους μήνες, ενώ θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι της Γενεύης, αρχές Μαρτίου.