Μετά την επίσημη παρουσίαση της C-Class σεντάν, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει τις επόμενες εκδόσεις του μεσαίου μοντέλου της, με προτεραιότητα την coupe και την κάμπριο, που θα παρουσιαστούν το 2015.

H coupe C-Class βασίζεται σχεδιαστικά στο sedan μοντέλο, με τις καμπύλες του αμαξώματος –ειδικά από τη μεσαία κολώνα και πίσω- να είναι πιο έντονες, ώστε να δημιουργηθεί μια πιο σπορτίφ εικόνα στο συγκεκριμένο μοντέλο. Επίσης, το παρμπρίζ στο κουπέ μοντέλο δείχνει έντονα κεκλιμένο σε σχέση με το sedan, ενώ η νέα μάσκα μπροστά και οι νέες ζάντες τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα της νέας C-Class Coupe.

Όσον αφορά την κάμπριο έκδοση,  ότι η «ανοιχτή» version θα βασίζεται στην σπορ παρουσία της coupe, αλλά με «μαλακή» οροφή, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδιπλώνεται ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, όμως η μεγάλη γκάμα της νέας γενιάς C-Class αναμένεται να «καλύψει» και τις εν λόγω εκδόσεις, με πρώτες επιλογές -σύμφωνα με τις πηγές μας- τον 2,2 λτ. πετρελαιοκινητήρα των 170 ίππων και 400 Nm ροπής, τον 1,6 λτ. βενζινοκινητήρα των 156 ίππων και 250 Nm ροπής και τον 2λιτρος βενζινοκινητήρα απόδοσης 184 ίππων και 300 Nm ροπής.

Τέλος, κατά το χρονοδιάγραμμα της Mercedes, τόσο η coupe, όσο και η κάμπριο έκδοση της C-Class προβλέπεται να κάνουν πρεμιέρα αρχές του 2015 και αμέσως μετά να λανσαριστεί η coupe version, ενώ ένα χρόνο αργότερα η cabriolet εκδοχή.

TAGS