Τα 20 χρόνια συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος MotoGP γιόρτασαν Repsol και Honda στη Μαδρίτη.

Το διάστημα αυτό, πανηγύρισαν 10 Παγκόσμιους Τίτλους, 124 νίκες σε αγώνες και 338 βάθρα στα 500cc και στο MotoGP, σε μια ομολογουμένως άκρως επιτυχημένη συνεργασίας που είναι η πλέον μακρόχρονη ανάμεσα σε χορηγό και κατασκευαστή.

Στην ειδική εκδήλωση, παραβρέθηκαν οι Marc Marquez και Dani Pedrosa, ενώ μαζί τους ήταν και οAlex Criville. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο διευθυντής του αγωνιστικού, Livio Suppo, ο πρόεδρος της Dorna, Carmelo Ezpeleta, ενώ ο αντιπρόεδρος του HRC, Shuhei Nakamoto απουσίασε για λόγους ανωτέρας βίας.

"Είναι δύσκολο να εκφράσω το πως νιώθω, βλέποντας τη μοτοσυκλέτα μου μαζί με τις άλλες. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος της οικογένειας της Honda και κομμάτι της ιστορίας της. Βλέποντας τη μοτοσυκλέτα μου δίπλα σ' αυτές των Rossi, Criville, Hayden, Doohan και Stoner, με γεμίζει υπερηφάνεια και μου δίνει έξτρα κίνητρο. Όταν ήρθα στην ομάδα πέρυσι, ήταν σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Όλα τα είδωλά μου έχουν περάσει από εδώ. Ήταν μια ευκαιρία που έπρεπε να την εκμεταλλευτώ πλήρως και αυτό κάνω. Διασκεδάζω την κάθε ημέρα στο έπακρο", σχολίασε ο κάτοχος του τίτλου, Marc Marquez.

Ο Dani Pedrosa, τόνισε: "Η συμμαχία ανάμεσα σε Repsol και Honda είναι πολύ σημαντική. Μιλάμε για μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες των τελευταίων χρόνων. Το πιο ωραίο, είναι ότι αυτή η συνεργασία έχει κρατήσει επί 20 χρόνια. Αυτή η συνέχεια δεν είναι κάτι που συναντάει κανείς συχνά και προσωπικά αυτό είναι που μου αρέσει".