Στο Rallycross, ένα άκρως εντυπωσιακό πρωτάθλημα είναι έτοιμος να συνεχίσει την καριέρα του ο Ζακ Βιλνέβ.

Έχοντας ως στόχο να έχει αγωνιστεί πριν το τέλος της εντυπωσιακής ως τώρα καριέρας του σε όλες τις μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού με αυτοκίνητα, ο Ζακ Βιλνέβ περνά φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, όπου θα έχει μια πλήρη σεζόν με την ομάδα Albatec Racing.

Στα 42 χρόνια ο Γάλλοκαναδός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, νικητής του Indianapolis 500 και βασιλιάς των IndyCar, αντιμετωπίζει το νέο του εγχείρημα με μεγάλο ενθουσιασμό και δείχνει έτοιμος να τιθασεύσει το θηριώδες Peugeot 208 με τους 600 ίππους κοιτώντας στα μάτια τα μεγάλα αστέρια του Rallycross.

«Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο στη Γαλλία. Είμαι που εντυπωσιασμένος από την ποιότητα της ομάδας και ειδικά όσον αφορά το μηχανολογικό τμήμα το οποίο μου θυμίζει την εποχή που έτρεχα στη Formula 1. Η απόκριση του  αυτοκινήτου είναι εντυπωσιακή και η δύναμη του θαυμάσια και με 600 ίππους στη διάθεσή σου για να “παίξεις” ποιος δεν θα ήταν ενθουσιασμένος; Εντυπωσιάστηκα ευχάριστα με την αποτελεσματικότητα του αυτοκινήτου και ανυπομονώ να αρχίσω τους αγώνες» δήλωσε ο πρώην Πρωταθλητής της Formula 1.

Η έναρξη του Πρωταθλήματος Rallycross έχει προγραμματιστεί για τις 3-4 Μαΐου στην Πορτογαλία, με το Γαλλοκαναδό να επισκέπτεται την πατρίδα του στις 7-8 Αυγούστου για τον αγώνα του Quebec.