Το φυσικό αέριο κίνησης CNG (Compressed Natural Gas) αποτελεί μία πρόταση μετακίνησης που εξασφαλίζει σημαντική μείωση τόσο στις εκπομπές ρύπων (CO2) όσο και στο κόστος κίνησης ανά χιλιόμετρο.

Έτσι δεν είναι έκπληξη πως πολλοί κατασκευαστές εφοδιάζουν τα μοντέλα τους με κινητήρες οι οποίοι «καίνε» φυσικό αέριο. Ανάμεσά τους και το eco up! Το αυτοκίνητο πόλης της Volkswagen εφοδιάζεται με τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα 999 κ.εκ. CNG απόδοσης 68 ίππων με BlueMotion Technology.

Ο συνδυασμός αυτός επιτυγχάνει εντυπωσιακές επιδόσεις σε επίπεδα αυτονομίας αλλά και οικονομίας χρήσης. Το eco up! καταναλώνει 2,9 kg CNG ανά 100 χλμ ενώ εκπέμπει μόλις 79gr/km CO2. Τα χαρακτηριστικά αυτά, κατατάσσουν το eco up! στα βιομηχανικά προϊόντα ενεργειακής κλάσης Α+.

Για να γίνει αντιληπτό το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης που εξασφαλίζει το eco up! αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι σήμερα η τιμή ανά κιλό του CNG κυμαίνεται κάτω από 1 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,97 ευρώ). Με μέση κατανάλωση 2,9 κιλά CNG ανά 100 χιλιόμετρα, το eco up! απαιτεί μόλις 2,8 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα!

Με πλούσιο εξοπλισμό και το σύστημα infotainment maps + more στο βασικό του εξοπλισμό, το eco up! by FISIKON, ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες άνετης και οικονομικής μετακίνησης.

Επιπρόσθετα, η ΔΕΠΑ επιδοτεί την αγορά κάθε eco up! by FISIKON με το ποσό των 2.190€, για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων, δηλαδή με τελική τιμή διάθεσης που ξεκινά από 10.450 ευρώ.

Ήδη λειτουργούν 3 πρατήρια FISIKON (Ανθούσα, Νέα Ερυθραία & Θεσσαλονίκη - Πυλαία) ενώ μέχρι το Πάσχα αναμένεται να λειτουργήσουν 2 επιπλέον (Λάρισα και Νέα Φιλαδέλφεια). Μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να λειτουργήσουν συνολικά 10 πρατήρια (6 Αθήνα, 2 Θεσσαλονίκη, 1 Λάρισα, 1 Βόλος).  

Αρχικός στόχος της ΔΕΠΑ είναι να καλυφθεί ο κομβικός οδικός άξονας Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό το eco up! By FISIKON μπορεί ρεαλιστικά να καλύψει την απόσταση Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη - Καβάλα (μετ’ επιστροφής) συνολικής απόστασης 1.300 χλμ με λιγότερο από 37 ευρώ.

Γ.Σκ.

TAGS