Δημοσιοποιήθηκαν οι εικόνες της νέας McLaren 650S, η οποία -όπως αναφέρεται- θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις MP4-12C και P1 και θα φέρει έναν V8 κινητήρα 3,8 λτ. απόδοσης 650 ίππων που θα εξασφαλίζει εκρηκτικές επιδόσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία είχε δημοσιοποιήσει μια teaser εικόνα για το επερχόμενο μοντέλο της, ενώ τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες φωτογραφίες του καινούργιου supercar, που θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο Σαλόνι της Γενεύης, αρχές Μαρτίου.

Ειδικότερα πρέπει να αναφέρουμε πως η νέα 650S, όπως θα ονομάζεται, θα τοποθετηθεί -σε πρώτη φάση- στην γκάμα της εταιρείας ανάμεσα στις MP4-12C και P1, ενώ, όπως «ψιθυρίζουν» οι φήμες, το νέο μοντέλο πιθανότατα στο μέλλον να αντικαταστήσει την MP4-12C.

Μάλιστα, στόχος της McLaren είναι το εν λόγω μοντέλο να «ενθουσιάσει τους πελάτες με το design και την… περιπετειώδη αίσθηση που αποπνέει». Συγκεκριμένα, από τις πρώτες φωτογραφίες διακρίνουμε πως πρόκειται για μια «μικρογραφία» της MP4-12C, με τη γνώριμη μάσκα μπροστά και τους επιβλητικούς αεραγωγούς στα πλαϊνά τμήματα, καθώς βέβαια και τις «παραδοσιακές» πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Σε μηχανικό επίπεδο τώρα, η νέα 650S θα «δανειστεί» τον bi-turbo 3,8 λτ. κινητήρα με 8 κυλίνδρους σε διάταξη V, από την MP4-12C, που στην συγκεκριμένη περίπτωση -όπως μαρτυρεί και το όνομά του μοντέλου- θα αποδίδει 650 ίππους και θα συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι φρένα και αναρτήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί από την MP4-12C, αλλά σαφώς αναβαθμισμένα. 
 

TAGS