Ένα supercar με αγωνιστικές καταβολές, εξαιρετικό στην πίστα αλλά και φιλικό στο δρόμο με αξεπέραστη πολυτέλεια και άνεση.

Μια μέρα μετά τη διαρροή που σημειώθηκε στο διαδίκτυο την Κυριακή, η McLaren σπεύδει να ανακοινώσει επίσημα τα χαρακτηριστικά του μοντέλου της και να δώσει στη δημοσιότητα και τις εργοστασιακές φωτογραφίες.

Ουσιαστικά με την κίνηση αυτή δίνει απλώς επίσημο χαρακτήρα στα όσα χθες είδαν το φως της δημοσιότητας… από την κλειδαρότρυπα. Έτσι, ανακεφαλαιώνοντας το νέο supercar της McLaren, η 650S, έρχεται να τοποθετηθεί ανάμεσα στην 12C και την P1 διευρύνοντας τη γκάμα της και τις επιλογές των ελάχιστων τυχερών που έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια από αυτές.

Διαθέσιμη θα είναι από την άνοιξη, σε δυο εκδόσεις, κλειστή και Spider με ηλεκτρικό μηχανισμό ανοίγματος της οροφής, ενώ πίσω από την πλάτη του οδηγού θα βρίσκεται ο V8 κινητήρας με τα δυο τούρμπο και τον κωδικό M838T, ο οποίος αποδίδει 650 ίππους. Αν και οι επίσημες επιδόσεις θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, επιβεβαιώνεται από την ίδια τη McLaren ότι η 650S θα είναι ταχύτερη από την 12C, η οποία θα συνεχίσει να διατίθεται στην αγορά.

Η σχεδίαση του εμπρός τμήματος και πιο συγκεκριμένα του προφυλακτήρα παραπέμπει στην P1, ενώ πολύ προσεκτική δουλειά έχει γίνει ώστε αυτός να παράγει τη σωστή αεροδυναμική φόρτιση στο αυτοκίνητο έτσι ώστε να χαρίζει ισορροπία στην οδική συμπεριφορά του και καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι.

Η McLaren 650S κατασκευάστηκε για να προσφέρει ανόθευτη σπορ αίσθηση, ωστόσο δεν είναι ένα ακόμα σκληροπυρηνικό αυτοκίνητο πίστας, αλλά ένα γρήγορο πολυτελές μοντέλο που θα ικανοποιήσει και με την άνεσή του. Η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό του και το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων με φωνητικές εντολές, δορυφορικό ραδιόφωνο, Bluetooth, audio streaming, αλλά και πολλά επιπλέον έξτρα που το καθιστούν μοναδικό.

TAGS