Η Yamaha Motor Co, Ltd ανακοίνωσε οτι το MT-09 διακρίθηκε με το διεθνούς κύρους βραβείο «iF Design Award 2014» στην κατηγορία σχεδιασμού προϊόντος.

Τα βραβεία σχεδιασμού iF ξεκίνησαν να απονέμονται το 1953 από το διεθνή οργανισμό προώθησης σχεδιασμού «Industrie Forum Design», με έδρα το Ανόβερο Γερμανίας. Κάθε χρόνο επιλέγονται για να διαγωνιστούν τα κορυφαία σχέδια βιομηχανικών προϊόντων στις κατηγορίες καλύτερης επικοινωνίας, καλύτερου προϊόντος και καλύτερου concept. To 2014 υπέβαλαν συμμετοχή υποψήφιοι από 55 χώρες, και ειδικά στην κατηγορία σχεδιασμού προϊόντος διακρίθηκαν 1.220 σχέδια μέσα από μία ευρύτατη σειρά προτάσεων.

Το MT-09 διαθέτει έναν νέας σχεδίασης ολοκαίνουριο τρικύλινδρο κινητήρα 850 κυβικών εκατοστών βασισμένο στη τεχνολογία Crossplane, που εξασφαλίζει ξεκάθαρη & άμεση αίσθηση της κίνησης του πίσω τροχού όταν ο αναβάτης επιταχύνει. Το μοντέλο αυτό προσφέρει απόλυτη ακρίβεια χειρισμών, μεταφράζοντας με απίστευτη ταχύτητα, σχεδόν ταυτόχρονα, την πρόθεση του αναβάτη σε κίνηση.

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου μοντέλου συνδυάζει μοναδικά διαφορετικά στοιχεία, το γυμνό με το supermotard, μία οπτικά εμπροσθόβαρη σιλουέτα που προσφέρει ευκινησία και ελευθερία χειρισμών, όπως επίσης και την αίσθηση της συγκεντρωμένης μάζας που επιτρέπει την ανεμπόδιστη κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προκαλώντας κάθε αναβάτη να απελευθερώσει την οδήγησή του.

Ο Kazumasa Sasanami, επικεφαλής σχεδιασμού του Τμήματος Ανάπτυξης της “GK Dynamics Incorporated”, του σχεδιαστικού οίκου που έχει επιλέξει να συνεργάζεται η Yamaha Motor Co. εδώ και χρόνια, δήλωσε:

«Όλοι στην ομάδα ανάπτυξης είμαστε ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι που το MT-09 κέρδισε ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σχεδιασμού στον κόσμο. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να δημιουργήσουμε μία μοτοσυκλέτα που προσφέρει σπορ αίσθηση στην καθημερινή οδήγηση, ευχαρίστηση και σε χαμηλότερες ταχύτητες και μία ευκίνητη θέση οδήγησης που επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Για να πετύχουμε μία οδηγική συμπεριφορά μέσα σε ένα εξαιρετικά συμπαγές πλαίσιο, η ομάδα ανάπτυξης εργάστηκε ενωμένη, για τη δημιουργία μίας φρέσκιας φόρμας και ενός εξελιγμένου στυλ. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι και προσανατολισμένοι στη δημιουργία ελκυστικών σχεδίων που οι αναβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν στην καθημερινότητα».

TAGS