Η Mazda με μια teaser εικόνα ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στη Γενεύη ένα πρωτότυπο μικρό, που θα αποτελέσει πιθανότατα το νέο Mazda2, ενώ επίσης θα αποκαλύψει εκεί και τον νέο 1,5 λτ. SKYACTIV-D clean diesel.

Με μια teaser φωτογραφία, η Mazda επιβεβαίωσε πως στο Σαλόνι της Γενεύης σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει το νέο concept Hazumi, το οποίο είναι ένα μικρό μοντέλο και όλα δείχνουν πως θα είναι η επόμενη γενιά του Μazda2. Ειδικότερα, το Hazumi στα ιαπωνικά σημαίνει «αναγέννηση», «δημιουργία» και με αυτό το όνομα φαίνεται πως η Mazda θέλει να… εγκαινιάσει και στη μικρή κατηγορία τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Kodo, που έχει ήδη εφαρμοστεί στο Mazda3. 

Μάλιστα, όσο μπορούμε να διακρίνουμε από την εικόνα, οι επιμηκυμένοι προβολείς με φώτα ημέρας LED και η μάσκα μπροστά, μαζί με τα «εξογκώματα» στο καπό θυμίζουν έντονα το Mazda3.

Παράλληλα, η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε πως στη Γενεύη θα αποκαλύψει και έναν νέο πιο «καθαρό» πετρελαιοκινητήρα τεχνολογίας SKYACTIV, τον SKYACTIV-D clean diesel χωρητικότητας 1,5 λτ., χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερα.

Τέλος, στο περίπτερο της εταιρείας πέρα από το νέο Hazumi θα υπάρχει και ένα ειδικό αφιέρωμα για το Mazda MX-5, το οποίο φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στην coupe κατηγορία με πολλές βραβεύσεις και ρεκόρ Γκίνες. 

TAGS