Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai «έφτασε» στη Ελλάδα. Με νέα, επιθετική σχεδίαση, σχεδίαση, προηγμένη τεχνολογία, κορυφαίες υπηρεσίες επικοινωνίας, δυναμική οδική συμπεριφορά και τιμή από 17.150€ είναι  ένα από τα καλύτερα crossover πόλης.
 
Το Nissan Qashqai κατάφερε με την πρώτη του γενιά (παρουσιάστηκε το 2007) να πετύχει μία μεγάλη εμπορική επιτυχία και να δημιουργήσει μία ολόκληρη κατηγορία!  Έτσι είναι προφανές πως η δεύτερη γενιά του έχει τη δύσκολη αποστολή της συνέχειας σε αυτή την επιτυχία. Για να δούμε τα στοιχεία/εφόδια που έχει το νέο μοντέλο στην προσπάθειά του αυτή.

Σχεδιασμένο από την αρχή, το νέο Nissan Qashqai, υιοθετεί πρωτοποριακές αντιλήψεις, σε ότι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση. Με αεροδυναμικό σχήμα, μοντέρνα και λειτουργική εσωτερική σχεδίαση, συστήματα πληροφόρησης και πολυμέσων, το νέο Qashqai εκφράζει τη δημιουργικότητα  για τη Nissan.

Όμως στο νέο Crossover της Nissan είναι και η... καρδιά του, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον κινητήρα, των 1200 κ.εκ. (βενζίνης) ο οποίος κλέβει την παράσταση, ως ο πιο καινούργιος και πρωτοποριακός για την κατηγορία του αυτοκινήτου. Παράλληλα, οι κινητήρες Diesel των 1500 και 1600 κ.εκ. προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις με πολύ καλή οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου. Χαρακτηριστικά, ο νέας γενιάς 1,5 dCi, έχει εκπομπές CO2 μόλις 99g/km (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), κατανάλωση καυσίμου μόλις 3,8 l/100km, και μέγιστη αυτονομία 1528 χιλιομέτρων!

Στον τομέα της τεχνολογίας, το νέο Nissan Qashqai εκπλήσσει ευχάριστα με συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποστήριξης. Συγκεκριμένα, το Nissan Safety Shield, περιλαμβάνει πακέτο λειτουργιών με:
 
•             Σύστημα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (Front Collision Avoidance)
•             Υποστήριξη προσοχής του οδηγού (Driver Attention Support)
•             Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition)
•             Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning)
•             Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
•             Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection)
•             Υποβοήθηση Υψηλής Δέσμης Προβολέων (High Beam Assist)
•             Σύστημα Έλεγχου Πλαισίου (Chassis Control)
•             Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (Intelligent Park Assist)
 
Εκτός από τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, το νέο Qashqai διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης ALL – MODE 4x4-i.

Στο εσωτερικό του νέου Nissan, ξεχωρίζει ο σχεδιασμός αλλά και η ποιότητα υλικών. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως στο στάδιο του σχεδιασμού, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν τη βοήθεια γιατρών αλλά και της... NASA για την ανάλυση της πίεσης και της ροής του αίματος, στο κάτω μέρος της πλάτης των καθήμενων επιβατών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τη δημιουργία εξαιρετικά προηγμένων καθισμάτων που προσφέρουν ειδική υποστήριξη χάρη στα επιπλέον μαξιλάρια στις περιοχές της λεκάνης, της οσφυϊκής χώρας και της πλάτης, δίνοντας με αυτό τον τρόπο άνεση σε μεγάλες αποστάσεις.

Τo νέο Nissan Qashqai, θα «προσπαθήσει» και αυτό να ανέβει στην κορυφή των πωλήσεων με μια άκρως δελεαστική τιμή, που ξεκινά από τις 17.150€, για τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.200 κ.εκ. (115 ίππων), από 19.710 € για τον κινητήρα diesel 1.5 dCi (110 ίππων και με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), ενώ η τιμή για την έκδοση με τον κινητήρα diesel 1.6 dCi (130 ίππων) ξεκινά από 22.110€, αντίστοιχα.

TAGS