Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Τεχνολογία, design επιδόσεις. Το τρίπτυχο της επιτυχίας για το μοντέλο Rivale του 2014  από την MV Agusta.

Η Rivale 800 φέρνει νέα δεδομένα στον σχεδιασμό, την τεχνολογία και στην οδηγική συμπεριφορά. Συναισθήματα, αισθήσεις, ασφάλεια και επιδόσεις συνδυάζονται στο νέο μοντέλο Rivale 800 με απόλυτη αρμονία.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 800cc αποδίδει 125 ίππους (είναι ο πιο ισχυρός κινητήρας στην κατηγορία του) και έχει πολλές εφαρμογές από την τεχνογνωσία των MotoGP. Από τους αγώνες, προέρχονται πολλές τεχνικές λύσεις όπως o αντίστροφα περιστρεφόμενος στρόφαλος ή το συνολικό βάρος των 52 κιλών, που κάνει τον κινητήρα της Rivale να συνεργάζεται αρμονικά με το πλαίσιο της.

Η μοτοσυκλέτα είναι εφοδιασμένη με το σύστημα EAS (Electronically Assisted Shift) το οποίο επιτρέπει πολύ γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ ο ειδικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων με οθόνη υγρών κρυστάλλων είναι μελετημένος ώστε να διαβάζονται εύκολα όλες οι ενδείξεις και να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη καθώς και πλήρη έλεγχο στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις.

Η σχεδίαση του πλαισίου ακολουθεί την παράδοση της MV Agusta. Το εμπρός τμήμα να είναι χωροδικτύωμα από χαλύβδινους σωλήνες, το μεσαίο τμήμα είναι χυτό αλουμινένιο και η μοναδική σχεδίαση ολοκληρώνεται με το υπέροχο μονόμπρατσο ψαλίδι.

Τέλος η ηλεκτρονική πλατφόρμα MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) συντονίζει το νέο, 4ης γενιάς σύστημα χαρτογράφησης, ενώ το σύστημα Full Ride By Wire και το προηγμένο οκτώ επιπέδων traction control, επιτρέπουν στον αναβάτη της μοτοσυκλέτας να προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες του την ισχύ και την ροπή του κινητήρα, τον κόφτη στροφών, αλλά και την ευαισθησία στο γκάζι και τα φρένα.