Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2014 είναι έτοιμο να πάρει εκκίνηση, με δεκαοχτώ διοργανώσεις σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη, Ασία και Αμερική. 

Στην «μπάρα» της εκκίνησης βρίσκεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με πρώτο σταθμό την πόλη της Dοha στο Qatar. 

Κατηγορία MXGP 

Η πρώτη αλλάγή, που θα δούμε στην φετινή χρονιά στην κατηγορία είναι φυσικά το όνομα της κατηγορίας MX1 η οποία έγινε MXGP. Αυτό που δεν αλλάξει στην κατηγορία είναι το φαβορί για τον τίτλο που για ακόμα μια χρονιά θα είναι ο περσινός πρωταθλητής Antonio Cairoli. 

Ο Ιταλός έχει δείξει στους αγώνες προετοιμασίας όπου έχει αγωνιστεί ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα είναι έτοιμος για τον αυριανό αγώνα. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον συναθλητή του Ken deDycker που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν είναι γνωστό αν θα αγωνιστεί στη Doha. 

Δυνατή αναμένεται να είναι φέτος η ομάδα της Kawasaki που εκτός του Gauteir Paulin έχει και τον Steven Frossard. Στην κατηγορία φέτος επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια η Husqvarna και μαζί της ήρθε ξανά  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο νοτιοαφρικανός T. Rattray που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία. 

Κατηγορία MX2 

Το μεγάλο όνομα της κατηγορίας είναι ο Jeffrey Herlings. Ο Ολλανδός δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγω τραυματισμού. Ο στόχος του δεν είναι άλλος από το να πάρει αήττητος σε σκέλη και αγώνες για τον φετινό τίτλο. Οι μόνοι που μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε αυτό είναι οι: Arnaud Tonus, Romain Fabvre, Jordi Tixier, Christophe Charlier, Glenn Coldenhoff και Jake Nichols. 

Τους αγώνες των κατηγοριών MXGP και ΜΧ2 θα δείξει σε απ’ ευθείας σύνδεση το MotorsTV (από τη Nova) ξεκινώντας το πρόγραμμά του από το Σάββατο 1η Μαρτίου στις 18:00 ώρα Ελλάδας με τα πρώτα σκέλη και συνεχίζοντας στις 21:00 με τα δεύτερα σκέλη. Επίσης το Eurosport2 θα δείξει μαγνητοσκοπημένα τα πρώτα σκέλη στις 19:30 και θα δείξει ζωντανά τα δεύτερα στις 21:00.