Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Δεν είναι ένα cruiser είναι κάτι διαφορετικό. Το νέο Ducati Diavel έχει νέο κινητήρα και περιφερειακά με την απόδοση να παραμένει στους 162 ίππους και με έντονο χαρακτήρα και στυλ. 

Η Ducati παρουσίασε το νέο Diavel που θα «βγει» στην αγορά ως μοντέλο 2015. Το νέο Diavel χρησιμοποιεί τον τελευταίας γενιάς κινητήρα Testastretta με τα δύο μπουζί ανά κύλινδρο. Η απόδοσή του παραμένει στους 162 ίππους, αλλά τώρα εμφανίζεται από τις 9.259 σ.α.λ. Επίσης στις αλλαγές του κινητήρα συναντάμε και ένα νέο σύστημα εξαγωγής, το οποίο θυμίζει περισσότερο αυτό της Ducati Performance. 

Το μπροστινό φανάρι είναι πλέον LED και η νέα μοτοσυκλέτα είναι ελαφρύτερη κατά 5 κιλά (στα 205, για την έκδοση Carbon). Η νέα Ducati Diavel θα είναι διαθέσιμη στο βασικό μοντέλο, “Dark Stealth” με μαύρο πλαίσιο και μαύρους τροχούς, αλλά και σε δύο εκδόσεις Carbon, που θα ονομάζονται Ducati Red και Ducati White Star, με αντίστοιχα βαμμένα πλαίσια, carbon στα περιφερειακά, και χυτούς αλουμινένιους μαύρους τροχούς από την Marchesini. 

Επιπρόσθετα, και τα τρία μοντέλα Diavel διαθέτουν νέα βάση και κάλυμμα μπροστινού φαναριού, νέο τιμόνι, νέα πλαϊνά καλύμματα ψυγείου, νέα σέλα, αλλά και νέα ένδειξη καυσίμου, όπως και ειδοποίηση για το πλαϊνό stand, στην TFT οθόνη. 

Το νέο Diavel αναμένεται να κυκλοφορήσει και να είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο.