Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

H μοναδικότητα του πρωτοτύπου, της Alfa Romeo 4C Spider γίνεται η μαγεία μιας ολγόλεπτης ταινίας. Ένα βίντεο 90’’ εξιστορεί τη δημιουργία της Alfa Romeo 4C Spider σε αυτό μαγευτικές εικόνες συνοδευόμενες από ένα επιβλητικό soundtrack απεικονίζουν τη γένεση του πρωτοτύπου από το Centro Stile της Alfa Romeo. 

Η Alfa Romeo 4C Spider που παρουσιάστηκε στη Γενεύη είναι ένα πρωτότυπο pre-production, δηλαδή ένα μοναδικό στο είδος του αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε από το Centro Stile και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου χειροποίητα από μια ομάδα επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης. Χαρακτηρίζεται από ειδικές λεπτομέρειες και διακριτικό φινίρισμα, ενώ το πρωτότυπο είναι μία “άσκηση” στυλ που αποσκοπεί στην επιλογή των χαρακτηριστικών που θα εφαρμοστούν στο αυτοκίνητο παραγωγής, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου έτους. 

Η cabrio έκδοση της πολυβραβευμένης Alfa Romeo 4C είναι ένα πολύτιμο μυστικό. Αυτός είναι ο λόγος που η Alfa Romeo επέλεξε να ξεκινήσει άμεσα από τα αριθμημένα μοντέλα του Centro Stile για να κάνει την ταινία των 90" η οποία άνοιξε την παρουσίαση στο διεθνή Τύπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 4 Μαρτίου. 

Το αρχικό πλάνο του βίντεο δείχνει μία Alfa Romeo 4C να περιστρέφεται και τελικά να μετατρέπεται σε μια 4C Spider. Η ταινία συνεχίζει με μια ακολουθία πλάνων του αυτοκινήτου που αποκαλύπτουν τα μέρη του, χωρίς όμως να το δείχνουν ολόκληρο. Μία επιβλητική μουσική συνοδεύει και υπογραμμίζει το ρυθμό των εικόνων που κλείνουν με το σήμα της Alfa Romeo.

Αυτό που φαίνεται να είναι το τέλος, είναι στην πραγματικότητα μόνο η αρχή: η οθόνη φωτίζεται ξανά και η μουσική συνεχίζεται. Η κάμερα περιστρέφεται γύρω από την 4C Spider και όλα τα εντυπωσιακά στοιχεία του αυτοκινήτου αποκαλύπτονται κάτω από λαμπερό λευκό φως. Ένα κρεσέντο συναισθημάτων που οδηγεί από το σκοτάδι της αρχής στο πλήρες φως της δημιουργίας.