Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι αποτελεί τον νέο Εταιρικό Συνεργάτη της ομάδας της Lotus στο πρωτάθλημα της Formula 1, σηματοδοτώντας τη συμβολή και υποστήριξή της στον αθλητισμό και ενισχύοντας περαιτέρω τις ήδη υπάρχουσες και αξιόλογες συνεργασίες της. 

Mέσω της νέας χορηγίας, η Saxo Bank αποκτά πρόσβαση τόσο στην ομάδα της Lotus όσο και στους συνεργάτες της που περιλαμβάνουν την Microsoft, τις μάρκες Clear και Rexona της Unilever καθώς και την The Coca-Cola Company, ενώ παράλληλα θα υλοποιήσει και σειρά προωθητικών ενεργειών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την επίσημη ανακοίνωση της χορηγίας, ένα εκθεσιακό μοντέλο της Lotus φιλοξενήθηκε  στα κεντρικά γραφεία της Saxo Bank στο Hellerup, της Κοπεγχάγης. 

Σε κοινή τους δήλωση οι συνιδρυτές της Saxo Bank, Kim Fournais και Lars Seier Christensen, τόνισαν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα διευρύνουμε τις συνεργασίες μας στο χώρο του αθλητισμού, που μέχρι τώρα εκτείνεται σε δύο από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο. Η φιλοσοφία και οι προσδοκίες της Saxo Bank συγκλίνουν με τις αντίστοιχες της ομάδας της Lotus στη Formula 1, μια ομάδα που αναδεικνύεται σε ισχυρό διεκδικητή με σοβαρούς παίκτες. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνεργασία μας με τη Lotus στην επερχόμενη αγωνιστική περίοδο, όπου θα τους παρέχουμε την πλήρη στήριξή μας». 

Ο Eric Boullier, επικεφαλής της ομάδας της Lotus στη Formula 1 επισήμανε: «Είμαστε ευτυχείς για την έναρξη της συνεργασίας με την Saxo Bank, τον ειδικό στις διαδικτυακές συναλλαγές που έχει δείξει τη στήριξή του στον αθλητισμό μέσω των χορηγιών του στην ποδηλατική ομάδα Tinkoff-Saxo. Η  Saxo Bank προσεγγίζει με ενθουσιασμό αυτή τη νέα συνεργασία η οποία ελπίζουμε να είναι μακροχρόνια και αποδοτική». 

Η Saxo Bank έχει υπάρξει χορηγός της ομάδας Tinkoff-Saxo στο ποδηλατικό πρωτάθλημα UCI ProTour και της ομάδα Riis Cycling (γνωστή πλέον ως Tinkoff Sport) από το 2008.