Η Volvo Car Hellas χορηγός των Χρυσών Σκούφων 2014

Η Volvo Car Hellas χορηγός των Χρυσών Σκούφων 2014

Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ
 
Για 3η συνεχή χρονιά η Volvo βρίσκεται δίπλα στο σημαντικότερο ελληνικό γαστρονομικό θεσμό και αυτό γιατί υπάρχουν κοινά στοιχεία ανάμεσα στο DNA της μάρκας και τη φιλοσοφία των Χρυσών Σκούφων.  Καλύτερο εστιατόριο της χώρας το «Etrusco», στην Κέρκυρα, του σεφ Έκτορα Μποτρίνι που βραβεύτηκε και για δύο ακόμα εστιατόριά του.
 
Η Volvo Car Hellas, για τρίτη συνεχή χρονιά, πρόσθεσε τη δική της premium αύρα στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων, του καταξιωμένου θεσμού που για περισσότερα από είκοσι χρόνια αναδεικνύει και βραβεύει την υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα.
 
Η εφετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη αίγλη και διεθνή χαρακτήρα, καθώς τέθηκε «υπό τη σκέπη» της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το πρώτο εξάμηνο του 2014!
 
Με αφορμή δε, ότι συνέπεσε χρονικά με την άτυπη σύνοδο κορυφής των Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, από κοινού με την Άννη Ηλιοπούλου, εκδότρια του περιοδικού «Αθηνόραμα» που διοργανώνει το θεσμό, προσκάλεσε τους συναδέρφους της στο επίσημο δείπνο της απονομής των βραβείων. Παράλληλα, ειδικά εφέτος προσκλήθηκαν και πολλοί γαστρονομικοί συντάκτες απ’ όλο τον κόσμο, που μαζί με εκπρόσωπους του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο μενού με θέμα τη «νέα μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα».
 
Η εφετινή, 21η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», την είσοδο του οποίου στόλιζαν δύο εντυπωσιακά διακοσμημένα Volvo XC60.
 
Μεγάλος πολυνίκης των Χρυσών Σκούφων 2014 αναδείχθηκε ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι. Το εστιατόριό του «Etrusco», στην Κέρκυρα, ήταν το μόνο που βραβεύτηκε με δύο Χρυσούς Σκούφους, κατακτώντας την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το ίδιο εστιατόριο αναδείχθηκε επίσης ως το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, ενώ από ένα Χρυσό Σκούφο έλαβαν δύο ακόμα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, το «Botrini’s» στην Αθήνα και το «Botrini’s Rodi», στη Ρόδο.  
 
Σε δηλώσεις του σχετικά με τη χορηγία των Χρυσών Σκούφων, ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas, τόνισε: «Η επιλογή μας πριν τρία χρόνια να προβάλλουμε τη διακριτική πολυτέλεια της Volvo μέσα από ένα τόσο σημαντικό θεσμό όπως οι Χρυσοί Σκούφοι, δεν ήταν τυχαία. Η Volvo ως μάρκα απευθύνεται σε μοντέρνους ανθρώπους, με υψηλή αισθητική, που σημαντική θέση ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους κατέχει και η γαστρονομική απόλαυση. Είτε αυτή εκφράζεται μέσα από ένα μοναδικά εμπνευσμένο μενού με επιτηδευμένες πρώτες ύλες, είτε αναζητείται σε ένα εστιατόριο της περιφέρειας όπου ο τοπικός σεφ δημιουργεί σπουδαία πιάτα με «ταπεινά» υλικά της ευρύτερης περιοχής του, με την αξία της δημιουργίας, σε κάθε περίπτωση, να παραμένει κορυφαία. Ιδιαίτερα εφέτος, μας χαροποιεί που ο Έκτορας Μποτρίνι, με τον οποίο από την αρχή της χρονιάς είμαστε συνοδοιπόροι πλέον σε αυτήν την αναζήτηση της εκλεπτυσμένης δημιουργίας, βραβεύεται και πάλι ως ο κορυφαίος σεφ της χώρας και θα ήθελα με την ευκαιρία να τον συγχαρώ θερμά!»
 
Στη λαμπρή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2014, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, η πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα Σαρλότ Ράνμπεργκ (Charlotte Wrangberg) και ο πρέσβης της Αργεντινής Χόρχε Αλεχάντρο Μαστροπιέτρο (Jorge Alejandro Mastropietro), ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Χρήστος Πάλλης, πλήθος θεσμικών παραγόντων, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και πολλοί άλλοι.
 
Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, γαστρονομικός συντάκτης του περιοδικού Αθηνόραμα και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Αρχιμανδρίτης. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της τελετής είχε ο Γιάννης Κακλέας.
 
Οι Χρυσοί Σκούφοι 2014 απονεμήθηκαν στα παρακάτω εστιατόρια με σειρά βαθμολογίας και ανάδειξης. Τα δέκα καλύτερα είναι τα:
 
1. Etrusco (Κέρκυρα) με 16,5/20 και δύο σκούφοι
2. Βαρούλκο (Αθήνα) με 16/20 και 1 σκούφος
3. Botrini's (Αθήνα) με 16/20 και 1 σκούφος
4. Funky Gourmet (Αθήνα) με 16/20 και 1 σκούφος
5. Hytra (Αθήνα) με 16/20 και 1 σκούφος
6. Σπονδή (Αθήνα) με 16/20 και 1 σκούφος
7.   Squirrel (Χαλκιδική) με 16/20 και 1 σκούφος
8.  Γαλάζια Hytra (ξεν."Westin Athens-Astir Palace", Αθήνα) με 15,5/20 και 1 σκούφος
9. Διόνυσος (ξεν. "Elounda Beach", Κρήτη) με 15,5/20 και 1 σκούφος
10. Matsuhisa Athens (ξεν. "Astir Palace", Αθήνα) με 15,5/20 και 1 σκούφος
 
Στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, βραβεύονται κάθε χρόνο τα εστιατόρια και οι ταβέρνες όλης της χώρας που δημιουργούν αξιόλογη ελληνική κουζίνα, σύγχρονη ή παραδοσιακή, και έχουν βαθμολογηθεί από τη γευσιγνωστική επιτροπή του θεσμού με βαθμό 14/20 και άνω. Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας απονεμήθηκαν στα παρακάτω εστιατόρια με σειρά βαθμολογίας. Τα δέκα καλύτερα είναι τα:
 
1. Etrusco (Κέρκυρα) 16,5/20
2.  Βαρούλκο (Αθήνα) 16 /20
3. Botrini's (Αθήνα) 16/20
4.  Funky Gourmet (Αθήνα) 16/20
5. Hytra (Αθήνα) 16/20
6. Γαλάζια Hytra (ξεν. "Westin Athens-Astir Palace", Αθήνα) 15,5/20
7. Bill & Coo (ξεν. "Bill & Coo Suites and Lounge", Μύκονος) 15/20
8. Botrini's-Rodi (ξεν. "Belle Vue", Ρόδος) 15/20
9. Ντομάτα (ξεν. "Sani Resort", Χαλκιδική) 15/20
10. Old Mill (ξεν. "Elounda Mare Hotel", Κρήτη) 15/20

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο