Η επιστροφή του Κίμι Ραϊκόνεν στη Ferrari κατέληξε… σε τοίχο, αφού είχε ατύχημα στις κατατακτήριες για το Grand Prix της Μελβούρνης με αποτέλεσμα να κάνει εκκίνηση από την ενδέκατη θέση στον αγώνα της Κυριακής.

«Έχασα τον έλεγχο του μονοθεσίου μου, γλίστρησα και τράκαρα. Ήταν μία δύσκολη μέρα, είχαμε κάποιες ατυχίες, αλλά σίγουρα μπορούμε να πάμε καλύτερα», δήλωσε ο Φινλανδός πιλότος.

Από την πλευρά του, ο Φερνάντο Αλόνσο, θεωρεί πως… ούτε κρύο, ούτε ζέστη, με την πέμπτη θέση που κατέλαβε. «Αντιμετωπίσαμε όλοι δυσκολίες με τις καιρικές συνθήκες. Με βάση αυτές, είναι εντάξει η πέμπτη θέση. Το μονοθέσιο μέχρι τώρα είναι αξιόπιστο, δεν μας έχει παρουσιάσει προβλήματα, αλλά θα πρέπει να το δούμε σε συνθήκες αγώνα. Ο στόχος για τον αγώνα της Κυριακής είναι να τερματίσουμε, όσο απαισιόδοξο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μετά τα προβλήματα που συναντήσαμε όλοι στη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών μετά τις αλλαγές. Όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες», δήλωσε ο Ισπανός πιλότος.