Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Η Harley-Davidson ενισχύει την γκάμα του 2014 με τρία εντυπωσιακά μοντέλα.

Αμέσως μετά την παρουσίαση του Street 750TM και την καθιέρωση του Project Rushmore, το θρυλικό Low Rider, το ταξιδιάρικο SuperLow1200T και το επαναστατικό  Street Bob Special Edition επιστρέφουν.

Low Rider

Είναι και πάλι εδώ! Το νέο Low Rider οφείλει την «άγρια» εμφάνιση στον πρόγονό του, το μοντέλο του 1977 με τις επιβλητικές hot-rod  γραμμές του. Σήμερα όμως διανύουμε το 2014, έτσι λοιπόν η κλασσική low rider γοητεία συνδυάζεται με τεχνολογία αιχμής. Kινητήρας Twin-Cam 1690κ.εκ., εξάτμιση 2 σε 1, διπλά δισκόφρενα στον μπροστινό τροχό και πίσω ανάρτηση με ελατήρια 3 ρυθμίσεων είναι μερικά μόνο από τα νέας τεχνολογίας χαρακτηριστικά του. Και φυσικά πολλές δυνατότητες ρύθμισης, όπως πλήρως ρυθμιζόμενο pull back τιμόνι (με κλίση προς τα πίσω για πιο άνετη οδήγηση) και ρυθμιζόμενη σέλα για να προσαρμόσετε τη θέση οδήγησης στο δικό σας στυλ. Το ολοκαίνουργιο Low Rider παρέχει περισσότερη ισχύ, άνεση και ακόμη πιο έντονη αίσθηση Harley.

SuperLow 1200T

Έχετε αναρωτηθεί τι γίνεται αν στο γνήσιο V-Twin Sportster (το εξαιρετικά δημοφιλές SuperLow) αναβαθμίσεις τον κινητήρα και προσθέσεις πληθώρα από ταξιδιωτικά χαρακτηριστικά; Το αποτέλεσμα είναι το ολοκαίνουργιο SuperLow 1200T. Διατηρώντας όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσφέρουν ευελιξία στην πόλη, το SuperLow 1200T παρέχει επιπλέον ισχύ, άνεση και όλες τις βελτιώσεις που περιμένεις από ένα κορυφαίο μοντέλο τουρισμού: Σέλα δύο θέσεων, πλαϊνές βαλίτσες με κλειδαριά, αφαιρούμενος ανεμοθώρακας, μικρά ποδωστήρια με αντικραδασμικό σύστημα και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Και χωρίς κανένα συμβιβασμό σε ότι αφορά την εμφάνιση. Με μηχανικά επεξεργασμένους χαμηλού βάρους  5-μπρατσους τροχούς και άφθονο χρώμιο από μπροστά μέχρι πίσω, το νέο SuperLow 1200T συμπληρώνει τη μοναδική οικογένεια Sportster.

Street Bob

Παίρνεις το Street Bob, προσθέτεις δραστικές αναβαθμίσεις και απολαμβάνεις ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το Street Bob Special διαθέτει μια σειρά από ειδικά χαρακτηριστικά που προκαλούν. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ο κινητήρας 1690κ.εκ., τo σύστημα ABS στο βασικό εξοπλισμό, οι 5-μπρατσοι τροχοί και η μοναδική διχρωμία με τα επιβλητικά γραφικά. Δεν αρκεστήκαμε όμως μόνο σε αυτά. Προσθέσαμε επίσης τη δημοφιλή σέλα δύο θέσεων Badlander, μπροστά τοποθετημένα ποδωστήρια και φαρδύ drag (ευθείας μπάρας) τιμόνι, για να δώσουμε στη νέα μας δημιουργία μια ακόμη πιο επιθετική και καθαρή  εμφάνιση. Και κάτι ακόμα. Το  Street Bob Special Edition θα διατεθεί σε πολύ  περιορισμένες μονάδες, οπότε καλό θα είναι να βιαστείτε!