Η Toyota αναστέλλει την παραγωγή της στην Ινδία, λόγω ταραχών στα εργοστάσιά της

Η Toyota αναστέλλει την παραγωγή της στην Ινδία, λόγω ταραχών στα εργοστάσιά της

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο η ιαπωνική Toyota ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αναστολή της παραγωγής οχημάτων της στην Ινδία, λόγω των ταραχών σε δύο εργοστάσιά της στο νοτιο-δυτικό τμήμα της χώρας. 

Η ινδική μονάδα της Toyota Motor Corp ανακοίνωσε το κλείσιμο στις δύο μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων καθώς οι τεταμένες και βίαιες διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά και η μη επίτευξη συμφωνίας ώθησαν τους εργαζομένους να σταματήσουν τις γραμμές παραγωγής. 

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ημερών, ορισμένοι εργαζόμενοι σταμάτησαν τις γραμμές παραγωγής καθώς τα εργατικά συνδικάτα και η τοπική κυβέρνηση απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τους μισθούς» , ανέφερε η εταιρεία. «Στην εταιρεία δεν έχει μείνει καμία άλλη επιλογή από το να προχώρησει στο κλείσιμο των εγκαταστάσεων για την ασφάλεια των εργαζομένων και της διαχείρισης του προσωπικού» ανέφερε η Toyota Motor Kirloskar ( TKM ). 

αΗ Toyota δεν είναι η πρώτη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που πλήττεται από τα προβλήματα των εργασιακών σχέσεων στην Ινδία. Το 2012 , η Suzuki Motor Corp έκλεισε τις εγκαταστάσεις της στο Μανεσάρ για ένα μήνα μετά από εργατική εξέγερση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο