Ο Valtteri Bottas είχε χτες στο Grand Prix Αυστραλίας την ευκαιρία να δείξει την δυναμική της Williams. Μάλιστα, αν είχε αποφύγει ένα λάθος όταν πίεζε τον Fernando Alonso, πιθανόν να είχε τερματίσει πιο ψηλά από την 5η θέση.

Ο 24χρονος Φινλανδός κατετάγη 10ος αλλά εκκινούσε 15ος λόγω αλλαγής κιβωτίου (ποινή 5 θέσεων). Η εκκίνηση του ήταν πολύ καλή και σύντομα βρέθηκε να πιέζει τον Alonso για την 6η θέση. Εκεί έκανε λάθος στη στροφή 10 ακουμπώντας τον τοίχο.

Ο ίδιος περιγράφει: «Είμαι έξαλλος με τον εαυτό μου γι’ αυτό το λάθος. Δε χαίρομαι καθόλου. Πρέπει να μάθω απ’ αυτό. Είμαι σίγουρος πως δε θα ξανακάνω το ίδιο λάθος. Πίεζα όσο μπορούσα γιατί έβλεπα πως είχαμε δυναμική σ’ αυτό τον αγώνα. Τελικά αποδείχτηκε ότι πίεσα περισσότερο απ’ όσο έπρεπε. Ήμουν πολύ κοντά στον Αλόνσο, γλίστρησα και ακούμπησα τον τοίχο. Από τύχη συνέχισα. Για μας σαν ομάδα είναι μεγάλη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι γιατί επιτέλους μπορούμε ν’ αγωνιστούμε. Είμαι απογοητευμένος από το λάθος μου και δεν πρέπει να συμβεί ξανά. Μπορούσαμε να βρεθούμε στο βάθρο».

Ο Bottas μετά τον μηδενισμό του Daniel Ricciardo πήρε τους 10 βαθμούς της 5ης θέσης. Ο Felipe Massa με την άλλη Williams βρέθηκε εκτός πίστας στην πρώτη στροφή όταν έπεσε πάνω του ο Kamui Kobayashi. Όπως αποδείχτηκε μετά υπήρξε αστοχία του πίσω συστήματος φρένων στην Caterham και δεν έφταιγε ο Ιάπωνας. Ο αγώνας τελείωσε άδοξα και για τους δυο οδηγούς.


 

TAGS