Για το εναρκτήριο γκραν πρι του πρωταθλήματος του Moto GP στο Κατάρ (20-23/3) ετοιμάζεται ο Μαρκ Μάρκεθ. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής και αναβάτης της Repsol Honda τόνισε πως στην πίστα “Losail” δεν θα είναι 100% έτοιμος, δεδομένου του τραυματισμού –κάταγμα στην περόνη- που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο μήνα.

Ωστόσο, ο Ισπανός δήλωσε πως στόχος του για τον πρώτο αγώνα της χρόνιας είναι να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί, περιμένοντας τον δεύτερο γύρο στο Όστιν που θα είναι 100% έτοιμος.

«Προφανώς, ήταν πολύ απογοητευτικό που έχασα τις δύο περιόδους των δοκιμών, αλλά τα καλά νέα είναι ότι είμαι καλύτερα και ο τραυματισμός στο κόκκαλο έχει επουλωθεί. Κάνω περισσότερο εξάσκηση, συνεπώς θα δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε στο Κατάρ. Δεν περιμένω να είμαι 100% έτοιμος, αλλά θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς και στη συνέχεια να ετοιμαστούμε για τον δεύτερο γύρο στο Όστιν εκεί που θα είμαστε 100% έτοιμοι. Φτάνοντας στο Κατάρ ως πρωταθλητής είναι κάτι καινούριο για εμένα, να πρέπει να υπερασπιστώ τον τίτλο. Ξέρω επίσης ότι από την πρώτη κιόλας περίοδο όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω μου. Έχω καλές αναμνήσεις από τη συγκεκριμένη πίστα, αφού εκεί είχα το πρώτο μου βάθρο», ήταν τα λόγια του Ισπανού αναβάτη.