Η Red Bull είναι έτοιμη να ασκήσει έφεση για τον αποκλεισμό του Ντάνιελ Ρικιάρντο, όμως δεν έχει συμπαράσταση από καμία ομάδα, αφού άπαντες παίρνουν το μέρος της FIA.

Έπειτα από τον αποκλεισμό του Ντάνιελ Ρικιάρντο, η Red Bull είναι έτοιμη να ασκήσει έφεση για την απόφαση αυτή που πήραν οι αγωνοδίκες στην πρεμιέρα της Αυστραλίας. Μάλιστα, οι «κόκκινοι ταύροι» αμφισβήτησαν την αξιοπιστία των μετρητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου μέσω δηλώσεων του Κρίστιαν Χόρνερ.

Ωστόσο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια φαίνεται πως είναι μόνη της στην προσπάθεια να πάρει πίσω τους βαθμούς του Ρικιάρντο, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες παίρνουν το μέρος της FIA. «Πρέπει να βασιστούμε στο γεγονός ότι είναι μια κατάσταση που διαχειρίζεται σωστά από τη FIA.

Κάνει τη δουλειά της και είμαι σίγουρος ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε ο επικεφαλής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι. «Η FIA ελέγχει τη ροή καυσίμου με όλες τις ομάδες. Ο μετρητής ροής καυσίμου είναι ένα σύστημα της Ομοσπονδίας και χρειάζεται να είναι ολοκληρωμένο στα μονοθέσια.

Είναι μια διαδικασία μάθησης, όπου οι ομάδες υποστηρίζουν τη FIA και το αντίθετο», ήταν η θέση του μεγαλομέτοχου της Mercedes, Τότο Βολφ. Έτσι, όλα δείχνουν ότι η Red Bull έχει ένα δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει όχι μόνο να αλλάξει την απόφαση της Ομοσπονδίας, αλλά και χωρίς να έχει υποστήριξη έστω από μία ομάδα που συμμετέχει στη Formula1.