Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Η Skoda αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης. Το νέο Citigo, ο εκπρόσωπος της Skoda σε αυτήν την ιδιαίτερη δημοφιλή κατηγορία της αγοράς, διατίθεται πλέον με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων  στην ίδια τιμή με το χειροκίνητο.

To νέο Skoda Citigo  διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τεχνολογίας ASG (Automatisiertes SchaltGetriebe) το οποίο βασίζεται στο μηχανικό τύπο κιβωτίου και διαφοροποιείται με τη χρήση ηλεκτρομηχανικών ενεργοποιητών ZF.

Ο πρώτος ενεργοποιητής ελέγχει το συμπλέκτη, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος αλλάζουν τις ταχύτητες, με βάση τις εντολές που λαμβάνουν από τον οδηγό ή την μονάδα ECU. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει έναν από τους τρεις τρόπους λειτουργίας D, N και R ή να χρησιμοποιήσει τη «σειριακή» αλλαγή ταχυτήτων( +/-). Η τρέχουσα ταχύτητα εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων, μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Το αυτόματο κιβώτιο επιπρόσθετα της οδηγικής άνεσης που χαρίζει στον οδηγό, εξασφαλίζει ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση (4.4lt/100km) καθώς και μειωμένες εκπομπές ρύπων CO₂ (103g/km).

Ο εκπρόσωπος της Skoda στη κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης , έχει ήδη καταγράψει αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία στην Ελληνική αγορά και έχει κερδίσει τη προτίμηση του αγοραστικού  κοινού με τις  συμπαγείς του διαστάσεις (μόλις 3,56 μέτρα μήκος), τους ολοκαίνουριους οικονομικούς κινητήρες χαμηλού κυβισμού (1.000 κ.εκ. /60 & 75 ίπποι), την  εξαιρετικά χαμηλή του κατανάλωση,  την κορυφαία διάκριση 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP και φυσικά την 4-ετή εργοστασιακή εγγύηση που προσφέρει.

Το νέο Citigo ήρθε για να «μεγαλώσει τον χώρο» στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης και να αποτελέσει ένα νέο, πολύτιμο μέσο μεταφοράς αλλά και εργαλείο επικοινωνίας με τους φίλους μας στην καθημερινή μας ζωή. Αποκτήστε το με 98 ευρώ το μήνα.

TAGS