Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Ο τίτλος του άρθρου θα μπορούσε να ήταν τίτλος σε ντοκιμαντέρ, όμως η παρουσία της Ford στην Ελλάδα ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη έκανε το Γύρο της Ελλάδας και επιστρέφει πίσω!

Η πολύ επιτυχημένη παρουσία της Ford στην Ελλάδα ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη το 1919  με εντολή ανάθεσης, κατευθείαν στον Ιωάννη Κοντέλλη μετά την επιστροφή του από το Ντιτρόιτ των Η.Π.Α. 

Ο Ιωάννης Κοντέλλης πήγε εκεί όπου ο Χένρυ Φορντ ίδρυσε έναν από τους κολοσσούς της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας έχοντας ένα όραμα και εφαρμόζοντας μία στρατηγική. 

Το όραμά του ήταν απλό: «Θα κατασκευάσω ένα αυτοκίνητο για τους πολλούς»  και η στρατηγική του ήταν να το κάνει αυτό σε τόσο χαμηλή τιμή που όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να το αποκτήσουν. 

Για σκεφτείτε πριν από πόσα χρόνια, και εκείνη την εποχή πως θα ήταν να εισάγεις αυτοκίνητα στην Ελλάδα και να τα διαθέτεις από τη Μυτιλήνη. 

Μοιάζει σαν όνειρο αλλά ήταν μια πραγματικότητα. Η Ford είχε και έχει μία πολύ μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα, που κοντεύει τα 100 χρόνια. Ολόκληρες γενιές Ελλήνων έχουν μεγαλώσει με ένα «Ford με μουστάκια», ένα Taunus, μία Cortina, ένα Escort ένα Fiesta. Τα πρώτα Ford ήρθαν στην Ελλάδα το 1919 από την Αμερική στη Μυτιλήνη. 

Σήμερα, κόντρα στο κλίμα της εποχής,  η οικογένεια Κοντέλλη-Παντελεημονίτη συνεχίζει αυτό το ταξίδι παρέα με τη Ford και  προχωρά στο μέλλον εγκαινιάζοντας μία νέα κάθετη μονάδα.

Πρόκειται για τη Ford Κοντέλλης στη Μυτιλήνη, η οποία άμεσα, υποδέχεται τους κατόχους και υποψήφιους νέους πελάτες Ford, σε νέες εγκαταστάσεις πωλήσεων και service. Με έδρα στο 5ο χιλ. Μυτιλήνης-Καλλονής, τηλέφωνο 22510 46965, η Ford Κοντέλλης θα καλύπτει την περιοχή  και θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες.

TAGS