Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Με αφορμή ένα νέο video που κυκλοφόρησε η Yamaha για τη συμμετοχή της στο Dakar του 2014, η εταιρία από το Hamamatsu μας προτείνει να εκμεταλλευτούμε τον καλύτερο καιρό και να εξερευνήσουμε τις χώρες μας. 

Με σύνθημα: «Δείτε το Dakar Rally με τους εργοστασιακούς αναβάτες της Yamaha και ενθουσιαστείτε με το off-road riding, ζώντας τις δικές σας περιπέτειες» η Yamaha μας προκαλεί να πάρουμε έμπνευση από τους Cyril Despres, Olivier Pain, Michael Metge and Frans Verhoeven βλέποντας το Dakar Rally του 2014 και να οδηγούμε μοτοσυκλέτες.

Σας θυμίζουμε πως νικητές στις κατηγορίες του αγώνα ήταν οι: Marc Coma (μοτοσυκλέτες), Nani Roma (αυτοκίνητα) ο Andrey Karginov (φορτηγά) και O Ignacio Casale (quads)

Οι φοβερές επιδόσεις του Cyril Despres συνεχίστηκαν μέχρι και τη 13η ειδική διαδρομή αλλά ήταν ο Marc Coma ήταν που πήρε την νίκη. Η 18η  θέση ήταν αρκετή στην τελευταία διαδρομή για τον Coma για να πάρει την τέταρτη νικη του στην συνολική πορεία του στο Rally Dakar από το 2011.

O Jordi Viladoms τερμάτισε έκτος στην τελευταία διαδρομή και κατέκτησε έτσι την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη. Ο C. Despres έχασε την ευκαιρία να τερματίσει τρίτος αφού ήταν κατά 35 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον συναθλητή του Γάλλο Olivier Pain.

TAGS