Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Το… ευπροσάρμοστο Versys είναι μια μοτοσυκλέτα για όλες τις χρήσεις: Αστικές μετακινήσεις, ταξίδια, ή απλή βόλτα. Η Kawasaki υποστηρίζει πως το Versys θα γίνει η πρώτη σας επιλογή για κάθε δρόμο. 

Πολυπρόσωπη ή πολυδιάστατη; Μάλλον εύκολα προσαρμοζόμενη. Η νέα Kawasaki Versys μπορεί να κινηθεί το ίδιο εύκολα μέσα στην πόλη αλλά και έξω από αυτή για ένα ταξίδι ή για βόλτα. Εμφανισιακά ο νέος διπλός προβολέας προσδίδει στο Versys μια λεπτότερη εμφάνιση. Ο απλός φανός θέσης συμβάλλει περαιτέρω στην λιτή εμφάνιση. Ο σχεδιασμός του νέου μπροστινού και πλαϊνού fairing προσθέτει στην δυναμική εικόνα του. Ο δικύλινδρος κινητήρας 649 κ.εκ. συμβάλει σε αυτό. 

Κατά τη ρύθμιση του κινητήρα οι μηχανικοί της Kawasaki είχαν ως προτεραιότητα την εξασφάλιση απόκρισης στο γκάζι. Για μεγαλύτερες επιδόσεις στην καθημερινή οδήγηση, ιδαίτερη μέριμνα λήφθηκε ώστε να μεγιστοποιηθεί η ροπή σε χαμηλό και μεσαίο φάσμα στροφών. Με το άνοιγμα του γκαζιού, οι αναβάτες θα παρατηρήσουν ότι οι μηχανικοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά ομαλό και ισχυρό χαρακτήρα κινητήρα. 

Το ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 19 λίτρων σε συνδυασμό με την εξαιρετική οικονομία καυσίμου προσφέρει μεγάλη αυτονομία. 

Το ταμπλό αποτελείται από λευκό LED φωτισμό για αυξημένη ορατότητα τη νύχτα. Επίσης περιλαμβάνει ένα ψηφιακό ταχύμετρο, στροφόμετρο σε αναλογικό στυλ, ψηφιακό μετρητή καυσίμου, οδόμετρο, διπλό μετρητή ταξιδίου. 

Η λεπτή και όρθια θέση οδήγησης με το πλατύ τιμόνι προσφέρει μια φυσική άνετη στάση οδήγησης με εξαιρετικό έλεγχο και επιτρέπει στους αναβάτες να πειραματιστούν με διάφορα στυλ οδήγησης. Η θέση οδήγησης σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια φυσική θέση καθίσματος. Οι αναθεωρημένες χειρολαβές είναι πιο εύκολο να πιαστούν και είναι τοποθετημένες πιό έξω για ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. 

Ο συνδυασμός μεγάλης διαδρομής ανάρτησης με αυστηρές ρυθμίσεις αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας για τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Με την Versys ο αναβάτης είναι εύκολο να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες δρόμου με την πλήρη συγκατάθεση αλλά και τον έλεγχο της μοτοσικλέτας αφού διαθέτει ιδανική ισορροπία βάρους εμπρός-πίσω. Η τιμή του διαμορφώνεται στις 7.990 ευρώ και 8690 με ABS.