Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Είσοδος σε νέα κατηγορία για τη SEAT η οποία θα αποκτήσει σύντομα το πρώτο της SUV. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Ισπανικής εταιρίας, το νέο μοντέλο που θα προστεθεί στην γκάμα το 2016 θα αποτελέσει ένα νέο σημαντικό βήμα για βιώσιμη κερδοφορία.

Ένα compact SUV (Sport Utility Vehicle) θα προστεθεί στην γκάμα της SEAT μετά από δύο χρόνια δουλειάς πάνω στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του. Το εμπορικό λανσάρισμα του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει το 2016.

«Αυτό είναι μια εξαιρετική είδηση, δεδομένου ότι η SEAT μπαίνει σε νέα εδάφη και σε μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες στον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων του 2013. Πρόσθεσε επίσης ότι «το SUV είναι ένας σημαντικός πυλώνας για την μελλοντική στρατηγική μας και ένα σημαντικό βήμα στην πορεία για την επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας για την εταιρεία».

Η απόφαση για το SUV αποτελεί σαφή ένδειξη της δέσμευσης του Ομίλου Volkswagen στην ισπανική μάρκα. Το νέο μοντέλο έρχεται να ανταγωνιστεί σε μια αναπτυσσόμενη  κατηγορία που αντιπροσωπεύει σχεδόν ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα το χρόνο μόνο στην Ευρώπη, η οποία έχει σημειώσει αύξηση κατά 40% τα τελευταία πέντε χρόνια και προβλέπεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Επιπλέον το λανσάρισμα του  σημαίνει την περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας μοντέλων SEAT, ώστε η μάρκα να διατηρήσει την σημερινή δυναμική της ανάπτυξη, μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα της οικογένειας Leon, ένα μοντέλο που έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία σε όλη την Ευρώπη.

Το νέο SUV θα αναπτυχθεί από το Τεχνικό Κέντρο της SEAT στο Martorell, ένα μοναδικό κέντρο στο είδος του στην νότια Ευρώπη, που απασχολεί περισσότερους από 900 μηχανικούς με αφοσίωση στην καινοτομία.

TAGS