Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Επίσημη έναρξη διάθεσης στην Ελληνική αγορά του νέου Golf BlueMotion από την Kosmocar – Volkswagen.

Η έβδομη γενιά του Golf ενσωματώνει ένα πλήθος καινοτομιών με στόχο την βέλτιστη διαχείριση ενέργειας, η οποία μεταφράζεται σε χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2, χωρίς όμως να υπολείπεται σε άνεση και οδηγική απόλαυση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξέλιξης που έχει επιτευχθεί στο νέο Golf είναι η έκδοση BlueMotion. Κάθε γενιά Golf BlueMoton χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή κατανάλωση καυσίμου, ορόσημο για την εποχή της. 

To Νέο Golf BlueMotion καταναλώνει μόλις 3,2 λίτρα καυσίμου ανά 100χλμ εκπέμποντας 85g/km CO2, τιμές που το κατατάσσουν στα βιομηχανικά προϊόντα ενεργειακής κλάσης Α+.

Εξωτερικά το Golf BlueMotion διαθέτει ένα διακριτικό πακέτο εξωτερικής σχεδίασης το οποίο εξυπηρετεί την βελτίωση της αεροδυναμικής του μοντέλου, ενώ παράλληλα διαφοροποιεί την έκδοση από την υπόλοιπη γκάμα του Golf.

Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί η κλειστού τύπου γρίλια του ψυγείου σε μαύρο lack, ενώ το πίσω μέρος διαθέτει νέας σχεδίασης αεροτομή με πλευρικά αεροδυναμικά βοηθήματα. Στα πλευρικά του αμαξώματος, διακρίνονται τα λογότυπα BLUEMOTION στα 2 μπροστινά φτερά. Λογότυπα BLUEMOTION υπάρχουν τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Το Golf BlueMotion διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό sport ανάρτηση (χαμηλότερο κατά 15mm) και ζάντες αλουμινίου Lyon 15’’ με ελαστικά χαμηλής τριβής διάστασης 195 / 65 / R15.

Τέλος, στο Golf BlueMotion προσφέρεται και ένα επιπλέον μεταλλικό χρώμα, Μπλε Clearwater, το οποίο ενισχύει τη διαφοροποίηση της έκδοσης.

Η καρδιά του Golf BlueMotion είναι ο νέος κινητήρα diesel 1.6 TDI απόδοσης 110 ίππων με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο οποίος  σε συνδυασμό με τα αεροδυναμικά βοηθήματα επιτυγχάνει  μοναδικά αποτελέσματα οικονομίας και επιδόσεων (μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ ενώ επιταχύνει (0-100) σε 10,5 δευτερόλεπτα).

Οι επιδόσεις αυτές, συνοδεύονται από εντυπωσιακά χαμηλή μέση κατανάλωση (3,2lt / 100km) ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι μόλις 85gr/km. Η αποδοτικότητα του Golf BlueMotion είναι από τις κορυφαίες στην αγορά, προσεγγίζοντας ακόμη και αυτές των υβριδικών αυτοκινήτων.

Το Golf BlueMotion προσφέρεται με 3-θυρο και 5-θυρο αμάξωμα στις ακόλουθες τιμές λιανικής: Golf BlueMotion 1.6 TDI 110 ίππων 3θυρο 20.720€ και 5θυρο στα 21.670€ ευρώ.

Ακολουθώντας την φιλοσοφία των υπολοίπων εκδόσεων του Golf, το Golf BlueMotion διαθέτει πλήρη βασικό εξοπλισμό με έμφαση στην άνεση, την ασφάλεια αλλά και την οικονομία χρήσης.

Συνοπτικά, στο βασικό εξοπλισμό του Golf BlueMotion, περιλαμβάνονται:

Σύστημα Stop/Start με ανάκτηση ενέργειας στο φρενάρισμα, ζάντες αλουμινίου Lyon 15’’ με ελαστικά χαμηλής τριβής 195 / 65 / R15, Sport ανάρτηση, 7 Αερόσακοι / ESP με XDS / Σύστημα Pre Crash / Multi Collision Brake,ηλεκτρονικό χειρόφρενο με σύστημα Auto Hold, σύστημα Infotainment “Composition Color” με έγχρωμη οθόνη αφής 5” & 8 ηχεία.

Επιπλέον διατίθενται: Υπολογιστής ταξιδιού Premium με έγχρωμη οθόνη TFT, Cruise Control / Ένδειξη πίεσης ελαστικών, Αυτόματος κλιματισμός Climatronic 2 ζωνών, Sport καθίσματα εμπρός με συρτάρια αποθήκευσης / Υποβραχιόνιο εμπρός – πίσω και δερμάτινο τιμόνι & δερμάτινες επενδύσεις στον επιλογέα ταχυτήτων.

Το Golf BlueMotion έρχεται να προστεθεί στην γκάμα του Golf, ενισχύοντας τον πολύπλευρο χαρακτήρα του μοντέλου που αποτέλεσε την πρώτη επιλογή των αγοραστών της κατηγορίας για το 2013, τόσο στις λιανικές όσο και στις εταιρικές πωλήσεις.

TAGS