Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Μετά από πέντε υποψηφιότητες του οδηγού της Red Bull Racing, από τότε που άρχισε να κυριαρχεί στη Formula 1, ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής S. Vettel κατάφερε να κατακτήσει μία ακόμη ανώτερη διάκριση. Αυτή τη φορά πήρε το βραβείο Laureus για τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Laureus World Sports Awards, μετά την πανηγυρική τελετή στην Κουάλα Λουμπούρ: Ο S. Vettel κέρδισε το βραβείο για τις επιδόσεις του στη χρονιά 2013 και τον τέταρτο τίτλο του, που τον κατέταξε ανάμεσα στα θρυλικά ονόματα των Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher και Alain Prost. Το βραβείο παρέδωσε στον 26χρονο Γερμανό το μέλος της Laureus Academy, Emerson Fittipaldi. 

«Να είμαι υποψήφιος για τη διάκριση αυτή ήταν μεγάλη τιμή. Τώρα που το κέρδισα νιώθω κάτι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο », δήλωσε ο Vettel μετά την παραλαβή του βραβείου στη Μαλαισία και το θέατρο Istana Budaya και πρόσθεσε: « Ήταν εντελώς μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα, να βρίσκομαι εδώ ανάμεσα στους θρύλους του αθλητισμού». 

Ο S. Vettel νίκησε τους αθλητές Usain Bolt και Mo Farah, τον μπασκεμπολίστα Lebron James, τον τενίστα Rafael Nadal και τον ποδοσφαιριστή Cristiano Ronaldo

Το ίδρυμα «Laureus Sport for Good» υποστηρίζει και χρηματοδοτεί περισσότερα από 140 projects για την επιμόρφωση νεαρών αθλητών σε σχολεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Laureus World Sports Academy αποτελείτε από 46 αθλητές θρύλους του Παγκόσμιου Αθλητισμού.