Στη σκιά της μεγάλης αεροπορικής καταστροφής, που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, πραγματοποιείται το Γκραν Πρι Μαλαισίας.

Η Formula 1 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη χώρα, που θρηνεί τα θύματα και όπου εξακολουθεί να κυριαρχεί το τραγικό συμβάν της πτήσης ΜΗ 370.

Όπως είναι γνωστό, αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας της Μαλαισίας που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εδώ και πάνω από τρεις εβδομάδες εκτελώντας την πτήση ΜΗ 370 και έπεσε στη θάλασσα παίρνοντας στον θάνατο τους επιβάτες του.

Οδηγοί και ομάδες τιμούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα θύματα της πτήσης και συμπαραστέκονται στις οικογένειές τους. Η αρχή έγινε στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, όπου ο Φέτελ και η παρέα των άλλων πιλότων είχαν πάνω στα μονοθέσια και στα κράνη τους ειδικά αυτοκόλλητα προς τιμήν των θυμάτων.

Τα αυτοκόλλητα έγραφαν ‘’Doa Untuk MH 370’’, που σημαίνει στα μαλαισιανά ‘’Προσευχόμαστε για την ΜΗ 370’’.
Eξάλλου οι πιλότοι της Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον, είχαν στα πλευρά των μονοθεσίων τους τις ετικέτες του Twitter #TributeToMH370 και θα λάβουν έτσι μέρος και στον αγώνα της Κυριακής.

«Όπως ο καθένας εδώ στην Κουάλα Λουμπούρ και σε όλον τον κόσμο, έτσι και οι δικές μου σκέψεις είναι στις οικογένειες και στους φίλους των ανθρώπων, που βρίσκονταν στην πτήση», δήλωσε ο Νίκο Ρόσμπεργκ που προηγείται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Λιούις Χάμιλτον συμπλήρωσε, ότι «προσεύχομαι για τους συγγενείς των επιβατών της πτήσης ΜΗ 370».

Όλοι οι πιλότοι νιώθουν, ότι το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα επηρεάζει και τους ίδιους. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ ανέφερε χαρακτηριστικά στην Bild: «Η τραγωδία γύρω από την πτήση είναι μία τρομερά θλιβερή κατάσταση και ένα συμβάν, που αγγίζει όλον τον κόσμο. Όταν οδηγείς ακριβώς τώρα στη Μαλαισία, νιώθεις πολύ έντονα τον χαμό και τις ανησυχίες των ανθρώπων. Οι προσευχές και οι σκέψεις μου είναι στους συγγενείς!»

TAGS