Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Ταχύτητα και ακρίβεια – δύο βασικά και απαραίτητα στοιχεία για κάθε pit stop στο DTM. Και γι αυτό είναι πολύ σημαντικό η ομάδα των pits να εργάζεται απόλυτα συγχρονισμένα κατά τη διάρκεια αλλαγής ελαστικών.

Το 2013, η BMW Team Schnitzer ξεπέρασε τους πάντες. Στο σύνολο των δέκα αγώνων της χρονιάς, κατάφερε να ξαναστείλει τα αυτοκίνητα στην πίστα με νέο σετ ελαστικών ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Την περασμένη εβδομάδα, το επίτευγμά της αναγνωρίστηκε με τη διάκριση “Best Pit Stop Award”, που απονεμήθηκε από την κατασκευάστρια ελαστικών Hankook. Η επίσημη απονομή πραγματοποιήθηκε στη BMW Motorsport στο Μόναχο (DE) την Τετάρτη.

Παρουσία του Διευθυντή της BMW Motorsport Jens Marquardt, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Herbert Schnitzer (DE), ο διευθυντής της ομάδας Charly Lamm (DE) και ο οδηγός της BMW Bruno Spengler (CA) παρέλαβαν το βραβείο εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας.

«Όταν συνειδητοποιήσαμε ότι κερδίσαμε το βραβείο, έγινε πανηγύρι μέσα στην ομάδα» δήλωσε ο Lamm. «Αυτό το βραβείο σημαίνει πολλά για εμάς. Είναι όμορφο που η Hankook μπορεί να δείχνει την εκτίμησή της στη δουλειά των μηχανικών με τη μορφή του Best Pit Stop Award. Η επιβεβαίωση ότι πετύχαμε τις καλύτερες επιδόσεις από όλες τις ομάδες μέσα σε ένα χρόνο είναι η καλύτερη ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά μας. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα, που πραγματικά μας έκανε να ξεχωρίσουμε το 2013.» Η BMW Team Schnitzer πέτυχε την ταχύτερη αλλαγή ελαστικών σε πέντε από τους δέκα αγώνες.