Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στη Βραζιλία και οι φίλοι του ποδοσφαίρου ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο κάνει και το MINI. 

Μπλούζες και σημαίες είναι σε πρώτη ζήτηση αλλά το ερώτημα παραμένει: Ποια θα είναι η επικρατέστερη επιλογή αυτοκινήτου για τους ενθουσιώδεις φιλάθλους στα μέσα του Ιουνίου, που ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου;  

Το MINI σίγουρα θα ξεχωρίσει με την αντισυμβατική φιλοσοφία του και με μία εμφάνιση που τιμά το δημοφιλές άθλημα: Το MINI Paceman GoalCooper.  

Βασίζεται στο MINI John Cooper Works Paceman, και διαθέτει όλα τα προσόντα για να περάσει από τους… προκριματικούς στον τελικό. Η ομάδα Σχεδίασης ΜΙΝΙ με αρχηγό τον Oliviero Weilinho συνδύασε το πράσινο, το μπλε και το κίτρινο του Danielson δίνοντας στο ΜΙΝΙ ένα αρχικό προβάδισμα στο σκορ της εμφάνισης. 

Ο εσωτερικός διάκοσμος κάθε άλλο παρά εκτός φάσης είναι, τα πατάκια σε Brasileiro Green παραπέμπουν σε συνθετικό χλοοτάπητα ενώ ο κρυφός φωτισμός MINI LED δημιουργεί ατμόσφαιρα γηπέδου.  

Με τέτοιο εξοπλισμό, θα ξεσηκωθούν όσοι κάθονται στα τέσσερα καθίσματα του MINI Paceman GoalCooper που είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αναβιώσει τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις των διαιτητών και τα θεαματικά γκολ μέσω live web stream. Μία βάση γενικής χρήσης για smartphones και μία πίσω βάση για Apple iPad υπόσχονται τέλεια εικόνα για τους θεατές από τις … πίσω κερκίδες. 

Για να εκτονωθεί η ένταση πριν τον αγώνα ή λίγη ψυχαγωγία στο διάλειμμα του ημιχρόνου, το MINI Paceman GoalCooper περιλαμβάνει ένα «επιτραπέζιο» ποδοσφαιράκι στην Κεντρική Κονσόλα. 

Οι πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνονται, ενώ το πορτμπαγκάζ που φέρει επένδυση χλοοτάπητα AstroTurf μετατρέπεται… σε τέρμα. 

Μόλις οι αισθητήρες του Park Distance Control (PDC), σε συνδυασμό με τους αισθητήρες παρακολούθησης εσωτερικού του συστήματος συναγερμού κρατούν την ασφάλεια του αγωνιστικού χώρου. 

Το αποτέλεσμα μπορούν να το μοιραστούν άμεσα πολλοί οδηγοί ΜΙΝΙ.  Μόλις ακουστεί το σφύριγμα λήξης μετά από 90 λεπτά, το σκορ μεταδίδεται στο iPad στο εσωτερικό του ΜΙΝΙ μέσω ειδικής εφαρμογής MINI Connected App του MINI Paceman GoalCooper.  

Χάρη στην ευφυή συνδεσιμότητα, τα αποτελέσματα μπορούν να συγκριθούν online με άλλους εγγεγραμμένους χρήστες οποιαδήποτε στιγμή. Ο πίνακας ενημερώνεται καθημερινά και στο τέλος του τουρνουά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Κοινότητας ΜΙΝΙ θα σηκώσει το τρόπαιο.  

Το νέο αστέρι της ΜΙΝΙ Team θα παρουσιαστεί επίσημα φέτος την 1η Απριλίου.