Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Ανάκληση αυτοκινήτων Volkswagen Caddy πραγματοποιεί η εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Την ανάκληση του επαγγελματικού μοντέλου της Caddy ανακοίνωσε  η εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά 1.166 οχήματα που παρήχθησαν από τον Νοέμβριο 2003 έως και τον Ιανουάριο 2013. 

Στα εν λόγω αυτοκίνητα υπάρχει το ενδεχόμενο να λυθεί ο πείρος στερέωσης που συγκρατεί το κάτω μέρος του αμορτισέρ αερίου της πίσω πόρτας (πόρτας μπαγκάζ) πάνω στο αμάξωμα, και λόγω αυξημένης καταπόνησης υπάρχει η πιθανότητα αποκοπής του, με αποτέλεσμα η ανοιχτή πίσω πόρτα να κλείσει χωρίς απόσβεση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση βλάβης, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των ιδιοκτητών των οχημάτων, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να μεταβούν στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες Service VW της εταιρείας KOSMOCAR A.E., για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τo «Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών VW Επαγγελματικά Οχήματα» στο τηλέφωνο 210 9981100.